Strålende leksjon

Poenget Brann skaffet seg i sluttminuttene mot Stabæk kan bli gull verdt i høst. Men enda viktigere enn selve poenget var måten det skjedde på. Brann var oppe til en slags tentamen i kveld og så ut til å stryke med glans.

07.05.06 23:06

Det er ikke bare å viske ut 43 års trofetørke med et pennestrøk.

For at Brann skal kunne bli seriøse tittelutfordrere er det mye som må læres som Brann ikke kan. De kan det ikke fordi de ikke har prøvd på det før. De har ikke vært der.

Stabæk kom til Bergen for å vippe serielederen ned av tronen. Det er en situasjon Brann pleier å elske. De "store" begivenhetene. Cupfinaler. En kamp mot Rosenborg på sitt mest suverene. I dag var det Brann som var "Rosenborg". Det var Brann som skulle dukkes. Og det var Brann som skulle levere stødige varer. Slik blir det hver eneste serierunde fremover der Brann vil befinne seg på tabelltoppen. Motstanderlaget trenger ingen ekstra motivasjon. Når du spiller mot serielederen spiller du over evne. Ingen av dagens Brann-spillere i startelleveren var med forrige gang Brann ledet vår øverste divisjon en stakket stund.

Brann besto til slutt "tentamen" med tilfredsstillende karakter etter krampespurten og Migen Memellis flotte innhopp, men ikke mer. Men det viktige er at nå har de vært der. Nå har de smakt hvordan det kjennes ut - og de 14 spillerne som fikk slipe utpå har lært mye.

En som også lærte mye på dagens kamp var Mons Ivar Mjelde.

Han lærte hvor avhengig Brann er av en Helge Haugen. Hadde han vært på banen i første omgang ville ikke baklengsmålene kommet. Det finnes ikke en sjanse i evigheten for at de to pasningsleggerne ved begge målene hadde fått slått millimeterpasningene uten en motstander i samme kommune en gang. Der Andresen og MIller var fjerne tilskuere var Haugen illsint bikkje som truer med å klippe anklene av deg hvis du ikke får ballen fra deg fort.

Brann fikk som klubb en viktig leksjon i hva som kreves. Det kostet to poeng, men det kan det være verdt. Problemet er at neste gang blir det enda tøffere. For Stabæk var ikke bedre enn Brann lot dem være. På en smånervøs dag der ballen ikke var venner med dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.