RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Strålende omgang av Viken

Sist oppdatert:
Ingen av konkurrentene klarte å matche Line Vikens andreomgang i franske Megeve, og den norske 22-åringen klatret fra 24. til en strålende 5. plass.

Line Viken lå på 24. plass etter førsteomgang, hele 2.49 bak ledende Marlies Schield.

Trine Bakke Rognmo lå på 25. plass, Lisa Bremseth kjørte ut, mens hverken Andrine Flemmen eller Karina Birkelund klarte å kvalifisere seg til andreomgangen.

Alt lå til rette for en norsk nedtur.

Men Line Vikens andreomgang endret på det. Tiden 50,25 var det ingen av konkurrentene som klarte å matche. Da 22 av de 30 finalistene var ferdige med sin andreomgang, lå 22-åringen fra Overhalla helt i tet.

Først da Martina Ertl kjørte i mål etter andre omgang, falt Viken ned fra tetplassen. Til slutt endte hun på femteplass.

- Fantastisk! Nå viste vi at vi har mer enn én god alpinist. Vi visste at Line kunne kjøre så bra, sier landslagssjef Felix McGrath til TV 2 Nettavisen.

Dette er andre gang denne sesongen at en norsk jente har vært best i andre omgang. I Madonna di Campiglio 16. desember var Trine Bakke Rognmo best av alle i andre omgang. Hun endte på 10. plass den gang - og 17. plass i dag.

Tidligere har Line Viken en 13. plass som best i slalåm. Hun har faktisk bare vært blant de 20 beste i et verdenscuprenn tre ganger tidligere.

Svenske Anja Pärson vant mandagens renn, 35 hundredeler foran Marlies Schield.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere