Strand avsluttet med kjempetreff

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Ti mål i Roar Strands siste fotballkamp.

11.11.10 22:06

RBK-STRANDS UTVALGTE 6-4:

Roar Strand gir seg med fotballen etter årets sesong, og torsdag var det derfor duket for avskjedskamp på Lerkendal for 40-åringen.

For en avskjed det ble.

Traff perfekt
Selve kampen, mellom Rosenborg og Strands utvalgte, endte 6-4 til trønderne, men etterpå var det 4-4-scoringen folk pratet om.

Midtbanejubilanten mottok ballen midt på motstandernes halvdel, avanserte et par meter før han så dundret den i mål bak landslagskeeper Jon Knudsen. Det var for øvrig Strands andre mål i kampen. Det første scoret han på straffe - etter først å ha bommet.

Dommeren lot han imidlertid få sjansen en gang til - siden det var avskjedskamp.

Mushaga Bakenga 2, Rade Prica og Morten Moldskred scoret de andre målene for Rosenborg, mens Ole Martin Årst 2, Jan Gunnar Solli og Erik Huseklepp scoret for Strands utvalgte.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Strand har tidligere uttalt at han kunne tenke seg en rolle i Rosenborg også etter karrieren. Muligens som spillerutvikler i de yngres avdeling.

Ellers var Nils Arne Eggen nesten like treffsikker som Strand. 19 minutter før slutt, på stillingen 4-4, fastslo Eggen i et intervju at Rosenborg skulle score to mål til.

Så gjorde de det.

Her kan du se målene fra kampen.

Banens beste
Og hvis noen skulle lure på hvem som fikk pokal som banens beste, så trenger dere egentlig ikke lure på det. Den gikk selvfølgelig til hovedpersonen selv. Så spørs det bare om den pokalen kan måle seg med de 16 seriegullene og fem cuptriumfene han tidligere har vunnet som Rosenborg-spiller.

Det er på en måte både godt og litt vemodig. Jag har hatt en lang karriere og opplevd utrolig mye artig, men en gang må det ta slutt, sier Roar til RBKTV etter kampen.

Han synes det var rørende at om lag 4.000 tok turen for å se kampen i iskaldt vintervær og midt i et tett kampprogram.

- Det er rørende, Kjernen har gjort en fantastisk jobb, og at det kommer så mange på en kald vinterdag setter jeg pris på!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag