Gå til sidens hovedinnhold

Strand: - Dette var i overkant

Scoring og seier til tross: Etter kampen følte Lars Iver Strand (25) seg bare tom.

VÅLERENGA – TROMSØ 2-4:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Da Lars Iver Strand satte spikeren i kista med sin 4-1-scoring mot det laget han egentlig tilhører, visste han ikke hvordan han skulle reagere. Derfor ble reaksjonen som den ble. Ingen armer i været, ingen jubel, ingen smil.

– Jeg visste at kampen ville skape følelser, men at det skulle bli som dette var i overkant. Da jeg scoret hadde jeg veldig blandede følelser, sier Strand til Nettavisen.

Etter 19 kamper – og null scoringer – for VIF i fjor, scoret han i sin første kamp i sitt TIL-comeback – mot sin egen klubb.

– Jeg har aldri vært så spent før en kamp før. Jeg har mange gode kamerater i Vålerenga, det er klart det er litt vemodig og både score og vinne mot dem. Jeg er glad vi vant, men føler meg også litt tom, sier han.

Piping fra VIF-fansen
Han startet på benken, men kom innpå allerede etter 27 minutter. Da ble han møtt med piping og mishagsytringer fra VIF-fansen. Det likte han dårlig.

– Det får stå for deres regning. Jeg har ikke gjort noe galt. Det er ikke min feil at det ble som det ble. Jeg fikk ingen signaler i Vålerenga om at jeg var ute av troppen før første serierunde. Nå er jeg bare glad for at jeg er i Tromsø, sier Strand.

Bak ham står VIFs Martin Andresen, mannen som satte Strand ut av VIF-laget og sendte ham på lån til Tromsø. De har ikke snakket sammen siden Strand forsvant ut døra på Valle.

– Jeg er fornøyd med å være i TIL, mer vil jeg ikke si om den saken. Men jeg er sikker på at Vålerenga kommer sterkt tilbake. De vil vinne flere kamper framover.

Send NA FOTBALL til 2025 og motta fire pakker med fotballkort fra Tippeligaen (kr 99,-)

Effektive TIL
Anført av superspissene Morten Moldskred og Sigurd Rushfeldt var TIL svært effektive på Ullevaal. ”Gutan” scoret tre mål på sine første fire sjanser, mens VIF traff stanga og så ballen bli reddet på streken to ganger i samme periode.

– Jeg føler med Vålerenga, sier TIL-trener Per Mathias Høgmo.

– Mot Aalesund i første serierunde hadde vi fire skudd i stanga og burde avgjort kampen lenge før de scoret. I dag scoret vi på våre første sjanser og det var forløsende for oss. Det ga oss selvtillit.

Samtidig hyller han spissduoen – og Lars Iver Strand.

– Det er ikke tilfeldig at det er Morten og Sigurd som scorer de første tre målene. De går foran og viser hvor viktige de er for oss. Så må jeg gi honnør til Lars Iver, som kommer inn og spiller fantastisk i en kamp som er veldig spesiell for ham.

Sekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken