Gå til sidens hovedinnhold

Strand klar for Vålerenga

Lars Iver Strand er Martin Andresens første forsterkning.

VALLE (Nettavisen): Under en pressekonferanse mandag bekrefter Vålerenga at Lars Iver Strand har signert en fireårskontrakt med Oslo-klubben.

Lars Iver Strand er 24 år og kommer fra Lakselv. Han kom til Tromsø i 2001, og fikk sitt gjennombrudd i spann med Morten Gamst Pedersen i 2004-sesongen.

- Jeg har vært syv år i Tromsø nå. Jeg trengte en ny utfordring. Tiden var inne for å dra videre, og da var Vålerenga et naturlig valg, sier Strand.

200 historier
Mange klubber prøvde å sikre seg Tromsøs juvel, blant annet Lillestrøm og Viking, men til syvende og sist ble det et enkelt valg.

- Vålerenga har alltid vært en spesiell klubb for meg. Dere vet jo at jeg ble innlosjert hos Morten Gamst Pedersen og hans familie da jeg kom til Tromsø, og som dere også vet, spilte faren til Morten i Vålerenga. Jeg har sikkert hørt 200 historier om klubben, sier Strand.

Og:

- Jeg tror også det er større sjanse for at Vålerenga tar gull neste år - enn et par andre av klubbene jeg har vært i kontakt med. Et par av de andre har jo gjort det bra i år, og ville sånn sett vært et trygt valg - kanskje i motsetning til Vålerenga som ikke har gjort det like bra i år. I tillegg er det mye nytt her. Men på tross av det så tror jeg at vi kan kjempe om titler allerede neste år. Det er en stor satsing her, en go og en optimisme som ikke har sitt like i Norge. Det tror jeg vil hjelpe oss mye.

Ikke overraskende er Martin Andresen full av lovord om sin første forsterkning:

- Vi er veldig fornøyd. Vi har fulgt utviklingen hans, og han har hatt en fantastisk utvikling den siste tiden. Han er god teknisk, han er flink til å finne rom, og er målfarlig, fastslår den ferske spillende Vålerenga-manageren.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

197000

- Ønsket meg Strand veldig
Andresen mener Strand er en anvendelig spiller.

- Han er aktuell på sentral midtbaneplass, men kan også brukes som hengende spiss i en slags fri rolle i mellomrommet, poengterer han.

Vålerenga står nå med Andresen, Christian Grindheim, Lars Iver Strand, Jørgen Jalland og Mohammed Fellah som sentrale midtbanespillere. I tillegg har fortsatt ikke Thomas Holm, som er aktuell for Molde, forlatt klubben.

- Kommer det flere?

- Vi får se. Vi har i alle fått Lars Iver, og er fornøyd med det vi har. Så får vi se om det kommer flere. Mer ønsker jeg ikke å kommentere før ting er klart.

- Bør Lars Iver Strand spille mer på A-landslaget, eller?

Andresen bryter ut i latter i flere sekunder.

- Nei, det overlater jeg helt til Åge. Det er nok han som er best til å vurdere det.

- Var Strand på klubbens liste, eller var det en spiller du ønsket deg?

- Han var en spiller jeg ønsket meg veldig.

Tror på Martins modell
Strand ser også fram til å samarbeide med Martin Andresen:

- Det er mye spennende som skjer her, og jeg har stor tro på den modellen Martin har presentert for meg, sier Strand.

Lars Iver Strand debuterte på A-landslaget i 2005, og står foreløpig bokført med fire opptredener for Norge.