Seieren gjør at Norge står med fire trepoengere og ett tap etter å ha spilt halvparten av kampene i gruppe A. Strand Larsen ble Norges helt med to mål.

– Jeg er lettet. Man er alltid litt nervøs når man skal spille kamp. I dag synes jeg vi var litt for nervøse den første halvtimen, og vi kom ikke helt ut som vi ville. Men til slutt står vi igjen med tre poeng, så det er utrolig deilig, sa Strand Larsen til VG.

Han avgjorde etter en skuffende første omgang på Marienlyst, der Norge slet med å skape de store sjansene mot finnene. Gjestene viste seg fram ved et par anledninger, men lå stort sett i en kompakt forsvarsblokk.

Keepertabbe

Etter pause maktet Norge å angripe raskt i lengderetning. Allerede i omgangens første minutt skapte Norge en farlighet. Mer skulle det bli utover i omgangen.

Kampens øyeblikk kom da Strand Larsen på lekkert vis chippet inn 1-0-målet etter 55 minutter. Tolv minutter senere ble Erik Botheim lagt i bakken og med et vondt kne lot han Strand Larsen ta straffen. Den satte Nederland-proffen sikkert i mål.

En keepertabbe av Kristoffer Klaesson ga Anssi Suhonen muligheten til å redusere til 1-2. Johan Hove avgjorde da han sendte et frispark rett i mål fra kanten.

Botheim-smell

Norge er tre poeng bak Østerrike og Kroatia, men har spilt to kamper mindre enn østerrikerne og like mange som Kroatia som har vunnet fem av fem.

– Det er et tøft lag vi møter. Jeg skjønner hvorfor de har tatt såpass med poeng og slo Østerrike hjemme. Det er full pupp og høy intensitet, men jeg synes vi klarer å matche dem på det utover i kampen. De blir mer og mer slitne, og da har vi nok kvalitet til å vinne kampen, sa Erik Botheim.

Han pådro seg en liten smell, men sa han håpet det ikke var noe alvorlig.

(©NTB)