Gå til sidens hovedinnhold

Strand Larsen etter sjansesløseriet: - Kan godt kalle meg syndebukk.

Norge røyk ut av U19-EM etter tidvis sjansesløseri. Spesielt Jørgen Strand Larsen hadde tidenes mulighet, men bommet da det gjaldt: - Man går fra helt til syndebukk på to sekunder.

FRANKRIKE U19 - NORGE U19 1-0:

Det norske U19-landslaget røyk ut av U19-EM i Armenia etter å ha tapt 1-0 mot gruppevinner Frankrike.

Men de norske guttene yppet seg til tider mot franskmennene, og spesielt Jørgen Strand Larsen kommer trolig til å slite med nattesøvnen etter en utrolig bom.

Like etter at Nathan Ngoumou sendte de blåkledde i ledelsen, ved et hardt skudd over Kristoffer Klaesson, fikk nemlig Sarpsborg 08-spissen alle sjansers mor.

Se gigantmissen i video-vinduet øverst i saken!

Men kliss alene med Stefan Bajic i Frankrike-buret satte Strand Larsen ballen, med innsiden av foten, en halvmeter til side for mål.

- Han kunne nok knapt tro det selv, utbrøt NRK-kommentator Ali Iqbal Tahir etter at missen var et fakum.

Da hadde allerede den tidligere AC Milan-spilleren bommet på en god mulighet, som følge av en Eirik Botheim-pasning.

Les også

Markus Solbakken trente med Bologna: - Kulturen er helt annerledes

- Helt til syndebukk

Hovedpersonen selv var naturligvis langt nede etter at exiten var et faktum.

- Det er kjempesurt, det skal liksom ikke sitte. Det er kjedelig, men fotballen er sånn - litt stang ut noen ganger. Jeg er sikker på at man lærer av sånt, sier Strand Larsen til Nettavisen.

Han mener laget blir litt preget av at de kun har tatt to poeng på de to første kampene, selv om de fort kunne hatt seks i stedet.

- Vi er slitne, Frankrike er bra, og vi går egentlig ut og gjør det vi er enige om. Det kunne fort stått 1-0 til oss før pause, men i stedet så scorer de tidlig i 2. omgang. Da detter det litt ned, selv om vi får flere muligheter som skal være mål. Nå er det mange skuffa ansikter på hotellet, men det er bedre å ryke ut sånn her enn å bli rundspilt, forteller han.

- Hva tenker du når du bommer på den gedigne sjansen rett etter Frankrike-scoringen?

- Jeg har bomma på den 100 ganger, og jeg har scora på den 1.000 ganger, så det er livet til en spiss det. I to sekunder oppsummeres livet til en spiss; man går fra å være helt til å være syndebukk på to sekunder. Det er kjipt, man føler man fortjener det, og i hvert fall etter sist kamp (Tsjekkia, journ.anm) hvor ballen stryker innsiden av stanga og ut, sier en åpenhjertig Strand Larsen.

Han mener det hadde vært store sjanser for at Norge kunne fått ett til om skuddet hadde gått i mål, da det var i en periode de norske guttene var gode.

- Men sånn er det. Det er ikke noen vits å grave seg ned, jeg er selvfølgelig lei meg, men man må bare jobbe seg videre og hente seg opp igjen, bedyrer han.

- Kall meg gjerne syndebukk

På spørsmål om han selv føler seg som en syndebukk, drar spisstalentet litt på det.

- Man gjør jo selvfølgelig det, men i det store bildet er man jo ikke det allikevel. Det er mye vi kunne gjort på veien; vi skal ikke slippe inn mål mot Irland, og vi skal kanskje ikke slippe inn mål i dag, vi skal score mot Tsjekkia. Men hvis noen velger å si det, så kan de gjerne kalle meg syndebukk, sier han åpenhjertig.

Han tror likevel alle på laget er enige om at de kunne prestert bedre som lag og at ikke flyten var på deres side.

- Jeg er jævla stolt av den gruppa der. Vi har jobba sammen som et lag, vi kriga oss til EM, og vi kriga oss nesten til semifinale. Det er noe å være stolt av, men man føler det er litt bortkasta å dra hit uten å komme seg videre, når man egentlig har vært gode nok til det, forteller Strand Larsen videre.

Sarpsborg-spissen tar likevel med seg gode prestasjoner mot tøff motstand, og særlig Frankrike som har spillere han «knapt har spilt mot før i så høy klasse». Han synes også det er fortjent at laget har fått skryt fra flere land i turneringen.

- Vi har ikke bare spilt «typisk norsk fotball», med lange baller og så videre, men vi har holdt på ballen, turt å spille og det er mye positivt. Vi er nesten topp 4 i Europa, bare det er en prestasjon, sier han og legger til:

- Det er en jævla fin gjeng, dette, og jeg er helt sikker på at det er mange spillere her som kommer til å ruse framover - både i norsk og internasjonal fotball, spår han.

Les også

Strand Larsen om møtet med Bonucci: - Tror ikke jeg rørte ballen

- Utnytter ikke mulighetene

Etter kamp var det en skuffet, men fattet landslagstrener som svarte på Nettavisens spørsmål.

- Det er klar vi er skuffa nå etterpå, det sier seg selv. Vi har sjanser og muligheter og møter et godt lag. Jeg synes vi var med dem i perioder og gjorde det vanskelig for dem, men vi utnytter ikke mulighetene våre.Når de får 1-0 så har vi fortsatt noen muligheter, det blir litt åpent og de får noen sjanser de kanskje ikke hadde fått om vi måtte jage scoring, sa Gunnar Halle til Nettavisen på telefon fra Jerevan.

Han mener laget hans har hatt marginene imot seg i både søndagens kamp og de to uavgjort-resultatene mot Irland og Tsjekkia.

- Mot Irland mister vi seieren på tampen av kampen, og i Tsjekkia-kampen fortjener vi å vinne. Vi hadde en drøss av muligheter da og har det i dag også, men noen ganger så stemmer det bare ikke helt. Jeg føler vel at det er de beste lagene som er igjen, men all ære til både spillere og støtteapparat, sier han og legger til:

- Gutta gir kamp mot et godt lag og har fått fin erfaring nå. De var sammen med Erland Johnsen på G17 og spilte seg til sluttspillet i EM der, så dette er bare mer verdifull læring.

Norge brant flere sjanser under søndagens kamp, og på spørsmål om Jørgen Strand Larsens gigantmulighet var Halle nok en gang en fattet mann.

- Sånn er hverdagen for en spiss, mot Tsjekkia traff han innsiden av stolpen, og de marginene har gått imot han denne turneringen. En spiss lever av sånt, men det er kjempegod erfaring. Her møter han knallgode stoppere og spillere, så det må han bare ta med seg.

Rolig start

Norge måtte vinne skjebnekampen mot Frankrike for å være sikret avansement i U19-EM, men oppgjøret på Banants Stadium skulle fortone seg på nokså rolig vis.

Frankrike hadde det meste av kontrollen, mens Norge sleit med å spille seg til sjanser. Franskmennene skulle derimot bruke litt tid selv med å finne veien til det norske målet.

Etter 17 minutter prøvde Wilson Isidor seg på et langskudd, men Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson parerte forsøket på glimrende vis.

Og elleve minutter senere skulle den tidligere Liverpool-spilleren Edvard Tagseth prøve seg på lignende, men skuddet fra 25 meter gikk akkurat over Frankrikes mål.

Mot slutten av omgangen skulle så Jørgen Strand Larsen få muligheten alene med keeper, men Sarpsborg-spissen ble hardt presset av Melvin Bard i det påfølgende skuddøyeblikket. Dermed hadde Stefan Bajic en smal sak med å omfavne læret.

Les også

EM-aktuelle Edvard Tagseth stod ansikt til ansikt med James Milner: - Han var brutal

- Vondt til verre

På overtid skulle de norske spillerne så juble for det de trodde var scoring. Etter en corner fra Tagseth mistet Bajic ballen bakover mot eget mål. Reprisen viste derimot at hele kula antakeligvis ikke hadde vært inne.

Etter sidebytte skulle Norge heve nivået sitt betraktelig, men et kvarter ut i andreomgang skjedde det som ikke skulle skje.

Etter et feilaktig utspill fra Klaesson mistet Norge ballen i ubalanse. Maxence Caqueret fant Ngoumou foran mål, og midtbanespilleren banket kula rett over den norske sisteskansen i buret.

- En god avslutning av Ngoumou, det er det, men jeg mener det bør være mulig for keeper å ta den der, mente NRK-kommentator Ali Iqbal Tahir og la til:

- Vondt er blitt til verre for Norge.

På det tidspunktet ledet nemlig allerede Irland 1-0 over Tsjekkia, og dermed virket veien videre bekmørk for Norge.

Les også

Norge rotet bort seieren i åpningskampen i G19-EM

Gigantmiss

Men de norske guttene la seg ikke ned av den grunn, og like etter reduseringen skulle Strand Larsen få sjansene på løpende bånd.

Først ble Sarpsborg-spilleren servert på tvers av Erik Botheim, men kraftspissen nådde akkurat ikke fram på lærkula.

Deretter skulle Strand Larsen få alle sjansers mor etter kløning i Frankrike-forsvaret. Men helt uforstyrret, og fra 12 meter, bredsidet unggutten ballen til side for mål. Det fikk NRKs kommentator til å reagere.

- Han gjorde alt det han skulle gjøre i forkant, men han kunne nok knapt tro det selv, Strand Larsen, sa Tahir.

Norge fortsatte å presse på, men franskmennene ridde av stormen og sørget for en tidlig exit for Gunnar Halles menn.

Dermed tok Irland følge med Frankrike videre fra gruppe B etter å ha slått Tsjekkia 2-1 i sin kamp.

I sine to første kamper maktet de norske guttene kun å spille 1-1 mot Irland og 0-0 mot Tsjekkia.

Kommentarer til denne saken