Strand runder 600

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Søndag er det duket for Roar Strand-jubileum. Klubblegenden runder 600 kamper i RBK-trøya.

Søndag er det duket for Roar Strand-jubileum. Klubblegenden runder 600 kamper i RBK-trøya.

Når serieleder Rosenborg tar imot Odd Grenland førstkommende søndag, er det fest i vente på Lerkendal. Da runder nemlig Rosenborgs klubblegende Roar Strand (39) 600 kamper for klubben, 20 år etter at løpsmaskinen debuterte i RBK-trøya.

Roar Strand, som stepper inn for suspenderte Mikael Lustig, har til sammen 407 eliteseriekamper. Dermed troner han på topp foran de to tidligere RBK-spillerne Christer Basma (348) og Ola By Rise (346).

– Det er helt fantastisk. Han er en utrolig spiller med en utrolig karriere. 600 kamper er strålende, det tror jeg ingen kommer til å slå noen gang, sier Erik Hoftun, på klubbens egen hjemmeside.

Strand var utlånt til Molde i en sesong, men returnerte til Lerkendal i 1994. Siden har han takket nei til flere profftilbud, og forblitt lojal mot Rosenborg, noe som har gjort ham til «Supermann på Lerkendal».

39-åringen har forlenget RBK-kontrakten med ett år om gangen siden 2004, og spilleren selv har gitt signaler om at han legger opp etter sesongslutt. Strand har blitt seriemester hele 14 ganger, og tatt fem cupgull.

Havner årets seriegull i Rosenborg-leiren, ligger det an til en flott avslutning av en lang karriere for Roar Strand.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.