*Nettavisen* Sport.

Strand vil helst direkte ut

Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN (Scanpix)

Lars Iver Strand (24) ønsker seg helst direkte til utlandet når han forlater Tromsø.

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Viking skal ha signalisert interesse for Tromsøs midtbanespiller, men Strand selv er varsom med å kommentere det han foreløpig bare betegner som rykter.

- Jeg er Tromsø-spiller i dag, og konsentrerer meg om det, sier han, slik fotballspillere har for vane å svare når de blir spurt.

Kommenterer ikke Viking
Likevel bekrefter han at han foreløpig har takket nei til å forlenge kontrakten med Tromsø, som løper ut etter neste år.

- Har du bestemt deg for at du skal forlate Tromsø i løpet av de neste seks månedene?

- Nei, bestemt meg har jeg ikke. Det jeg har sagt til både klubbledelsen og media, er at jeg nå har vært ganske lenge i denne klubben (sju år), og at det kunne være fristende å forsøke meg på et høyere nivå, sier han.

- Anser du Viking for å være på et betydelig høyere nivå enn Tromsø?

- Det spørsmålet har jeg ikke lyst til å svare på. Men helt generelt kan jeg jo si at jeg i utgangspunktet ønsker meg til utlandet – helst direkte fra Tromsø. Men det er ennå langt frem til noe som helst blir konkret, sier han.

- Helt problemløst
Tromsø har i løpet av de siste dagene opplevd overgangsspekulasjoner rundt både Strand og Ole Martin Årst, men trener Steinar Nilsen mener disse spekulasjonene er uproblematiske.

- Vi er utmerket godt i stand til å holde fokuset på den jobben vi skal gjøre i trening og kamp. Spekulasjoner om klubber som er interessert i spillerne våre er absolutt ikke noe problem. Tvert imot hadde jeg sett det som et virkelig problem om vi ikke hadde hatt spillere som var gode nok til at andre klubber fant dem interessante, sier han.

- Hva med Tromsøs egen jakt på spillere?

- Den er det så mange aktører i, med agenter, spillere, administratorer og investorer at jeg selv ikke deltar aktivt. Jeg blir bare orientert underveis.

- Og mer vil du ikke si?

- Nei, det har du rett i. Mer har jeg ikke å si, sier Steinar Nilsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag