SVERIGE - NORGE 1-2:

STOCKHOLM (Nettavisen): Erling Braut Haaland ble den store forskjellen på lagene søndag med sine to mål mot «Söta bror».

Vel så mye oppmerksomhet har imidlertid duellen med Sveriges midtstopper Alexander Milošević fått.

Haaland uttalte til TV 2 etter kampen at AIK-stopperen kalte ham «ei hore» underveis i oppgjøret, mens svensken selv sier til NRK i pressesonen at «han ikke husker situasjonen», og nektet samtidig for å ha kommet med slengbemerkningen.

Les også: Kalte Haaland «en hore». Nå kommer Norge-profilen med klar beskjed

Stefan Strandberg er imidlertid svært lite imponert over 30-åringen. Salernitana-spilleren, som spilte en ny solid kamp i midtforsvaret, møtte Nettavisen etter kampen, og ble stående skulder til skulder med Milošević.

På spørsmål om tenningsnivået i kampen, må han flire når han hører hva Sveriges midtstopper sier i sitt intervju kun en halvmeter bortenfor.

- Det er så bra når han melder «counter attacks», sier han til Nettavisen og ler.

- Hva tenker du på da?

- Nei, han er jo ikke i nærheten av noen ting.

- Erling sa etter kampen at mannen ved siden av deg kalte ham en hore, og at han skulle knekke føttene hans. Hva tenker du om det?

- Han når ham ikke til anklene engang, så det er helt pinlig. Han ble pissa på av Erling hele kampen, så da går det vel en kule varmt, sier han om sidemannen.

Se intervjuet øverst i saken!

BØRS: Slik spilte Norge mot Sverige

Det var imidlertid ikke bare Haaland som fikk ukvemsord slengt etter seg, om vi skal tro de norske spillerne.

- Jeg ble også kalt «en hore». Det kom noen skjellsord mot meg der også, så han likte visst det uttrykket. Jeg synes jo at oppførselen er utrolig barnslig, og noe man egentlig bare må le av. Det er bare 13-åringer som akkurat har lært seg et sånt ord, som bruker det, så det er det bare å le av, sier Alexander Sørloth til Nettavisen.

Slår tilbake mot Haaland: - Ganske grovt

Milošević selv slår tilbake mot anklagene fra Haaland i et intervju med svenske Aftonbladet.

- Det er ganske grovt å si det han sier, for jeg prater ikke norsk og han prater ikke svensk. Så jeg vet ikke hvordan vi skal kommunisere, jeg prater ikke engelsk på banen. Det er rart at han sier ting jeg ikke har sagt, sier han ifølge den svenske avisen.

2-1-seieren betyr uansett at Norge har full pott og topper gruppe B4 etter bortekampene mot Serbia og Sverige.

Les også: Storspilte for Norge. Nå fyrer han løs mot egen klubb: –⁠ Det er latterlig

Thorsby til Nettavisen: - Ikke ren filming

Det norske laget fikk god start på søndagens oppgjør da dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket etter at Morten Thorsby ble felt.

Sampdoria-spilleren var først god da han kvittet seg med Sverige-forsvarer Emil Krafth med en skuddfinte, deretter smart da han visste at kontakten ville komme, og deretter muligens heldig som fikk straffespark.

Svenske medier raste mot avgjørelsen, og Expressen kalte det blant annet for et «svalestup».

- Jeg mener det er riktig å dømme straffe. Han toucher meg tydelig på venstrefoten, og jeg er på vei inn. Han er på vei og legger igjen foten og ødelegger en klar scoringsmulighet for meg. Så faller jeg, og det er ikke en hundre prosent klar straffe, men heller en 50/50-situasjon der jeg føler du både kan dømme og ikke dømme. At det var ren filming var det ikke, og hadde det vært det hadde VAR grepet inn, sier Thorsby selv til Nettavisen.

Nå venter Slovenia (torsdag) og Sverige (søndag) hjemme for Thorsby, Strandberg og resten av det norske laget til det som vil fullbyrde fire kamper på 11 dager.

- Det blir tøft. Vi er ikke Spania eller Tyskland, så vi må gjøre de rette tingene hver gang, hvis ikke kan vi gå på blemmer mot hvem som helst. Slovenia kan lage for trøbbel for lag, de, og så kommer Sverige til å komme i en bedre utgave neste gang, avslutter Strandberg.