Seieren betyr at Norge og Argentina stiller likt med to poeng hver før lagene møtes i siste gruppekamp fredag. Vinneren der slår følge med Tyskland, Nederland og Brasil til kvartfinalene.

Norge hadde tapt tre strake kamper før kveldskampen mot uruguayanerne i greske Heraklon. Der åpnet de norske kvinnene bra med 24-18-seier i første sett.

Sett nummer to ble meget jevnt, og ingen av lagene ledet med flere enn to poeng på noe tidspunkt. Det sto 20-20 etter de ordinære ti minuttene, og i forlengningen avgjorde toppscorer Marielle Martinsen etter at keeper Amalie Frøland først hadde vartet opp med en feberredning.

Tidligere torsdag ble det 0-2-tap mot Nederland med settsifrene 18-20 og 20-26. Norge har vært en medaljegrossist i strandhåndball-VM på kvinnesiden, men årets mesterskap har startet tungt.

Det ble norsk gull i 2010 og deretter tre strake bronsemedaljer før de tok sølv i 2018.

Årets VM er det første mesterskapet der kvinnene slipper å måtte spille i bikinitruser.

Det skapte store overskrifter i fjor sommer da Norge fikk bot for å spille med tights i bronsekampen i EM som en protest mot den daværende bikiniregelen.

De kraftige reaksjonene mot boten førte til slutt til at Det internasjonale håndballforbundet (IHF) besluttet å fjerne regelen og tillate spill i tights.

(©NTB)