*Nettavisen* Sport.

Strandjentene tapte håndballfinalen

Foto: Kirsten Birkeland/NHF

Måtte gi tapt for Italia etter shoot-out.

De norske beachhåndballjentene tok seg helt til finalen i EM på hjemmebane, men i søndagens finale ble Italia hakket for gode.

Etter en spennende kamp, der lagene vant hvert sitt «sett» med ett mål, ble finalen avgjort på shoot-out, der søreuropeerne til slutt trakk det lengste strået.

Dermed måtte de norske jentene nøye seg med sølv, noe som likevel er en forbedring fra EM for to år siden, der det ble tredjeplass på strandløvene.

- Det er selvfølgelig kjipt å tape, men vi var ikke gode nok i dag. Dette er likevel vårt beste resultat i et mesterskap noen gang, så vi er vel fornøyd om noen timer, sier Marit Malm Frafjord til TV 2.

Håndballjenta var med på strandlaget sammen med landslagskollega Linn Jørum Sulland, men barbent kunne de ikke måle seg med de italienske jentene, som spiller i en organisert strandhåndball-liga i hjemlandet.

- Jeg føler at vi spilte oss til mange gode sjanser, men vi manglet litt i avslutningene i dag. Jeg hadde håpet på gull, så akkurat nå er jeg skuffet, sier Sulland til TV 2.

På herresiden tapte de norske gutta kampen om femteplassen 2-0 mot Spania. Sjetteplassen er den beste plasseringen noensinne for herrene, men mister likevel med tapet en plass i VM.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag