(Fredriksstad Blad): For etter 22 minutter skulle seiersmålet sitte for FFK. Joannes Bjartalid sendte et hjørnespark inn på første stolpe, og der dukket Stray Molde, som på herlig vis headet FFK i ledelsen.

Da kokte det på Fredrikstad Stadion.

– Skikkelig deilig. Det har blitt mange kamper på benken i oppkjøringen, men jeg visste at mulighetene ville komme, sa matchvinneren etter kampen.

– Beskriv målet..?

–Det var en god corner fra Joannes, og da var det bare å kline til med hodet. Det er jo noe vi har øvd mye på, for vi vet at dødballer kan bli avgjørende i denne ligaen. Og det er litt ekstra deilig når vi har stått på treningsfeltet og terpet på akkurat dette den siste uken, sier han.

Se høydepunktene fra kampen under (bilder med tillatelse fra TV2):

Slik var kampen

Mange var spent på hvordan FFK-forsvaret ville fremstå i Mads Nielsens skadefravær. Og Mikkjal Thomassen gikk for en noe overraskende vri.

Inn kom Patrick Metcalfe, men i stedet for å kjøre han inn på høyre stopperplass, slik mange trodde, valgte Thomassen å kjøre Simen Rafn som stopper, mens Metcalfe tok plass på høyre vingback.

– Vi visste at KFUM ville spille med en falsk nier, altså en spiss som slapp seg ned i banen, og med to raske spisser rundt seg. Da vurderte vi det dit hen at Simen, med sin hurtighet og rutine, ville være en god løsning på stopperplass i dag, sier Mikkjal Thomassen, hovedtrener i FFK.

Som så ofte tidligere denne sesongen gikk FFK hardt ut de første fire-fem minuttene, men det roet seg betraktelig tidlig. Faktisk var det gjestene fra Oslo som tok litt over etter dette.

Men det skulle gå rundt 16 minutter av omgangen før det kom en målsjanse, men den var til gjengjeld stor for gjestenes del. Et innlegg fra høyre landet i bena til tidligere FFK-spiller, Obi Okeke. KFUM-spissen banket til fra seks-sju meter, men Patrick Metcalfe fikk kastet seg inn og blokkert forsøket.

Og så skulle FFK løfte seg litt.

Stray Molde x 2

Den første advarselen om at noe var på ferde kom etter rundt 20 minutter. Nevnte Metcalfe slo inn fra høyresiden, og ballen landet til slutt på hodet til Stian Stray Molde, som fikk til en god heading. Men KFUM-målvakt, Emil Ødegaard fikk avverget til corner.

Men Stray Molde skulle få sin revansje på det påfølgende hjørnesparket. Joannes Bjartalid slo et presist inn på første stolpe. Der dukket Stray Molde opp på nytt og headet kontant inn 1–0 til hjemmelaget.

Da var det spilt 22 minutter.

Og akkurat nå var FFK i støtet. Et par minutter etter scoringen er nemlig Stray Molde på farten igjen. Vingbacken forsøker seg på et innlegg, men ballen gikk via et KFUM-ben – og ballen fikk en merkelig bue mot mål. Heldigvis for gjestene fikk sisteskansen Ødegaard bokset ballen til hjørnespark helt i siste liten.

FFK forsvarte ledelsen

Det var KFUM som hadde desidert ball gjennom hele omgangen, men gjestene kom bare til den ene store muligheten til Okeke.

Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med en 1-0-ledelse.

Annen omgang startet som den første, der det mest dramatiske som skjedde de første fem minuttene var at brannalarmen gikk på Fredrikstad Stadion – for andre gang denne sesongen.

Men da rundt ti minutter var spilt av omgangen, trodde mange at FFK skulle sette 2-0, da Brage Skaret sto helt alene få meter fra mål.

Utrolig nok misset midtstopperen.

Forsvarte ledelsen

I denne perioden kunne det virke som at FFK i aller høyeste grad gikk for 2–0. Rødbuksene slapp seg noe mer løs enn vi har sett tidligere denne sesongen, men likevel uten at det førte til noen store sjanser.

Men som så ofte tidligere denne sesongen når FFK har ledet, falt laget dypt i banen da gjestene hadde ballen. Det gjorde at underholdningsverdien ble så som så utover i omgangen.

Gjestene slet på sin side med å trenge gjennom FFK-forsvaret, som stort sett spilte bunnsolid i forsvar.

Med i underkant av 20 minutter igjen på klokka, valgte FFK-trener Mikkjal Thomassen å gjre et trippelbytte. Til manges begeistring ble Brandur Hendriksson, som har vært ute med skade i over ett år, byttet inn til sin første opptreden i FFK-drakten.

Og midtbanespilleren gjorde seg raskt bemerket ved å komme på et herlig løp gjennom KFUM-forsvaret. Avslutningen ble imidlertid blokkert av en KFUM-forsvarer.

KFUM forsøkte seg på en sluttspurt, men igjen forsvarte FFK seg godt og hindret gjestene i å komme til de store mulighetene.