Streiket seg til organisasjon

Vegard Høidalen stifter i løpet høsten en egen organisasjon som skal ivareta sandvolleyball-spillernes interesser.

15.09.05 14:28

- For noen spillere er dette mer viktig enn for andre. Jeg mener det er superviktig at vi får en slik organisasjon på plass, mens enkelte først vil forstå det når de står der uten prispengene sine. Og slikt skjer, sier sandvolleyballstjernen til TV 2 Nettavisen.

Under sommerens strandvolley-VM i Berlin streiket Høidalen & Co. for å presse Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) til å godta en uavhengig spillerorganisasjon.

Styre på fem
- Foreløpig heter organisasjonen BVPA (Beach Volleyball Players' Association), men det er bare en arbeidstittel. I løpet av høsten skal vi ha stiftelsesmøte under en av turneringene, forteller Høidalen.

Tanken er at hvert kontinent og en president utgjør styret på fem, og at hvert kontinent får et eget styre med tre representanter i hvert styre.

- Det er ideen, men vi skal først gjennom stiftelsesmøtet, og så får tiden vise hvilken rolle jeg får her.

Bred støtte
Høidalen planlegger å samarbeide med et nederlandsk advokatfirma, og kommer antakeligvis også til å kontakte Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

- Strandvolleyball er ganske ung i profesjonell sammenheng. Vi ble først OL-gren i 1996, og sporten har vokst raskere enn det organisasjonsmessige og administrative apparatet har klart å følge opp. Derfor er støtten for en spillerorganisasjon bred - jeg fikk over 150 positive tilbakemeldinger da jeg lanserte tanken for halvannet år siden, sier Vegard Høidalen.

Han spiller neste turnering i Brasil om vel en måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.