*Nettavisen* Sport.

Streng straff for Follo-spiller etter å ha skallet motstander

Follo-spiller Benjamin Hallgren er utestengt i sju kamper av Norges Håndballforbund som følge av at han skallet til Fyllingens Jakob Widemann nylig.

15.10.19 19:12

Episoden oppsto i eliteseriekampen lagene imellom 6. oktober. Tirsdag var Hallgrens straff klar. Bergensavisen var først ute med å omtale den. Deretter ble den også bekreftet i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

Forbundets sanksjonskomité har kommet til at Hallgren skal ilegges seks kampers i karantene. I tillegg kommer kampen Follo-spilleren automatisk var utestengt fra som følge av at han ble vist det blå kortet mot Fyllingen. Den er allerede sonet.

I Follo-leiren reagerer man på det man opplever som en altfor lang karantene.

– Vi synes at ut ifra de holdepunktene vi har, så er det en urimelig dom. Vi kommer til å anke, sier sportslig leder i Follo, Knut Håland, til Aftenposten.

Han mener straffen harmonerer dårlige med tidligere praksis og viser blant annet til en sak der en Kristiansand-spiller sparket en Follo-spiller i hodet. Den ble behandlet parallelt med saken mot Hallgren i sanksjonskomiteen og endte med tre kampers karantene.

– Det er litt vanskelig å få veiledning fra det sanksjonskomiteen skriver i premissene for dommen. Det er normalt å forholde seg til tidligere praksis. Her har de tatt en beslutning fristilt fra den, sier Håland.

Han mener mediedekningen har bidratt til lengden på Hallgrens karantene.

Fyllingen-ledelsen mener på sin side at Hallgrens samlede straff på sju kamper ikke er for mye.

– Slik vi ser det, så kunne den godt vært lengre. Men det er ikke straffen som har vært viktigst for oss. Dette er en alvorlig sak fordi det skaper presedens for fremtidige hendelser, sier Vidar Gjesdal til Bergensavisen.

Follo og Fyllingen er henholdsvis nummer ni og ti på eliteserietabellen i håndball etter de fem første serieomgangene.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag