RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strengere lønnskrav i Premier League

Foto: Ap
Sist oppdatert:
Nye regler og strengere krav på balløya.

Klubbene i Premier League stemte torsdag over nye finansielle regler. Dette betyr strengere krav til lønnsutbetalinger for de engelske fotballklubbene.

Penger tar stadig større plass i fotballen, noe som stiller stadig større krav til regelverk og finansiell kontroll.

Torsdag besluttet klubbene i Premier League nye reguleringer for lønnsutbetalinger, som innebærer at klubbene ikke kan tillate seg å gå mer enn 105 millioner pund i underskudd på tre år – i overkant av 900 millioner norske kroner.

- Dette bør lede til mer stabilitet og klubber som befinner seg lenger ned i systemet bør fortsatt ha muligheten til å komme opp, eller å til og med vinne FA-cupen, uttalte tidligere viseformann i Arsenal, David Dein torsdag.

Dein oppfordret også myndighetene til å følge nøye med på hvordan klubbene håndterer det nye reglementet, slik at ingen benytter seg av smutthull i regelverket.

Både Liverpool, Manchester City, Chelsea og Aston Villa har alle rapportert inn tap på over 105 millioner pund de siste tre årene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere