RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Stresset Ndure knep den siste finaleplassen

Sist oppdatert:
Jaysuma Saidy Ndure tok seg til finalen på 200 meter som sistemann på tiden 20,33 i friidretts-VM fredag.

Han endte på tredjeplassen i heatet sitt med 20,33, og allerede da var det klart at han ikke automatisk gikk videre. Det ble nervepirrende venting før finaleplassen var sikret.

– Da jeg kom til mål trodde jeg ikke det ville holde, men jeg fikk et lite håp etter det andre heatet var ferdig, for det var ingen som slo meg på tid der, sa Jaysuma Saidy Ndure til NTB.

Han klarte finaleplassen med en margin på tre hundredeler til amerikaneren Isiah Young.

– Jeg løp ikke bedre enn i forsøksheatet tidlig på dagen fredag, og det jeg presterte her var langt fra noe perfekt løp. Jeg kom meg greit gjennom svingen, men stresset altfor mye på oppløpssiden, forklarte han.

Det var amerikaneren Curtis Mitchell som også slo Ndure i forsøket, som vant semifinaleheatet til Jays med 19,97 sekunder.

Stresset
– Etter at jeg kom meg veldig greit gjennom svingen begynte jeg å stresse med teknikken på den måten at jeg veivet altfor mye med armene. Jeg fikk heller ikke hoftene fram slik de bør for å løpe fort, forklarte Ndure.

Han sa også at problemene med teknikken skyltes det lille problemet han har med ryggen. Det gjorde at han fikk en blokkering i lårmuskelen og måtte trekke seg fra 100-meteren på VMs åpningsdag.

– Jeg skal rett tilbake til hotellet og få behandlinger nå. Det er jeg avhengig av for å kunne prestere bra i finalen, sa Ndure.

Finalen går lørdag kveld, og det er liten tvil om at Usain Bolt er den store favoritten. Det er vanskelig å se hvem som skal kunne slå ham, slik han har kontrollert og dominert både i forsøket og semifinalen.

– Bolt kommer helt sikkert til å løpe fort i finalen, og noen av de andre kommer nok også ned på 19,9-tallet, mente Ndure.

– Jeg skal gjøre mitt beste i finalen, men jeg har ikke sagt at jeg helt sikkert kommer til å klare å løpe på 19.9-tallet, sa han til NTB.

Stort
– Jeg skal ikke legge skjul på at det er stort å være i en VM-finale for andre gang på rad. Det er jo dette jeg har jobbet for. Akkurat nå står jeg her med en god følelse etter å ha klart dette, sa nordmannen som har en personlig rekord på 19,89 sekunder, men det er noen år siden han har løpt så fort.

20,33 som han fikk i semifinalen fredag, er årsbeste for ham under godkjente forhold, men han har også løpt på 20,12 i år med litt for mye vind i ryggen.

– Jeg tror nok jeg kan ha mer å gå på, men hvor mye mer, det får vi se når jeg kommer til finalen, sa Jaysuma Saidy Ndure.

Han har en fjerdeplass å forsvare fra VM i Daegu for to år siden.

Usain Bolt tok seg videre til finalen med fjerde beste tid, men han gjorde ikke mer enn høyst nødvendig for å gå videre og har veldig mye å gå på. Tiden hans i semifinalen var 20,12.

MER FRA NETTAVISEN:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere