*Nettavisen* Sport.

Strilen som skal redde RBK

Foto: (FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

Han spilte sin juniorfotball i Brann. Nå skal Knut Kjartan Tørum sørge for at gamleklubben ikke vinner seriegull.

29.07.06 18:26

Det er med et visst handikap 34-åringen fra Sotra overtar hovedtreneransvaret i Rosenborg på vikarbasis. Trønderne ligger åtte poeng bak lederlaget, som altså er identisk med Tørums tidligere klubb, og bergenserne har til overmål en kamp til gode på Rosenborg.

Lerkendal-publikummet krever at han gjør noe med situasjonen, og det så fort som mulig. Senest søndag.

Knut Kjartan Tørum kom til Rosenborg etter fjorårssesongen. Da trente han Moss til kvalifiseringsplass i Adeccoligaen.

Skutle-støtte
Hittil har han vært Per-Mathias Høgmos nærmeste medarbeider. Nå blir han altså sjef i de to månedene Høgmo vil være sykmeldt.

Rosenborg-direktør Nils Skutle har allerede uttrykt sin fulle tillit til Tørum.

- Jeg føler at vi har nok kompetanse i og rundt klubben, sa Skutle til TV 2 Nettavisen torsdag, og avviste at det kan bli aktuelt å hente inn en annen vikar for Høgmo.

Og Skutle får støtte av Ralph Bakken. Den sportslige lederen i Moss jobbet tett sammen med Tørum i fjor – og ble mektig imponert.

- Har en plan med alt
- Av alle jeg har jobbet sammen med innen fotball, er vel Knut Kjartan den som har imponert meg aller mest. Han er faglig og mentalt sterk og har en plan med alt han gjør, sier Bakken til TV 2 Nettavisen.

- Hvilke egenskaper har han som trener?

- Han er rolig og avbalansert, konkret og direkte, men ikke den som hyler og skriker. I tillegg er han meget dyktig til å analysere.

- Hva slags fotball står han for?

- Han har vel samme filosofi som Høgmo. Han ønsker at ballen skal spilles langs bakken og gjennom ledd.

- Kan få et løft
- Hvordan er han som person?

- Han er en kjempegutt. Meget hyggelig, seriøs og ordentlig. Vi fikk et nært kameratforhold i løpet av det året han var her, og jeg unner ham all mulig suksess.

- Er det riktig av Rosenborg å ikke hente inn en ekstern Høgmo-vikar?

- Jeg ville ikke hatt noen betenkeligheter med å overlate ansvaret til ham. Det kommer helt sikkert til å gå bra. Jeg tror faktisk Rosenborg kan få et lite løft.

Merittert som spiller ble Knut Kjartan Tørum aldri. Junior var han altså i Brann. I tillegg spilte han for Drøbak-Frogn, Kolbotn, Telavåg og Øygard.

Før trenerkarrieren skjøt fart i Moss, hadde Tørum vært innom Stabæk, Kolbotn og G19-landslaget.

Skryt fra Høgmo
I tillegg var han en del av teamet rundt kvinnelandslaget som ble olympiske mestere i Sydney i 2000 – et lag som hadde nettopp Per-Mathias Høgmo som hovedtrener.

Ifølge rbkweb.no sa Høgmo følgende om Tørum da han ble hentet til RBK:

- Knut har jeg tidligere jobbet sammen med i sju år på ungdoms- og kvinnelandslaget. Han er dyktig på veldig mange områder, og er en av Norges beste trenere. Han er knalldyktig på analyse, og var med på å bygge opp det analysesystemet vi i RBK bruker. Han er også en dyktig pedagog og flink med ferdighetstrening.

Rosenborgs skjebne er kanskje i de aller beste hender, tross alt?

Søndagens kamp mot Lillestrøm ser du i hvert fall på FXTV.

NB! Tittelen på denne artikkelen var i utgangspunktet «Bergenseren som skal redde RBK». En håndfull lesere fra vestlandshovedstaden har imidlertid bemerket at Knut Kjartan Tørum ikke er bergenser, men stril - fra Sotra. Bygd og kommune har det vært uenighet om blant leserne.

Lørdag ettermiddag brakte hovedpersonen klarhet i det hele med følgende sms: «Oppvokts i Bergen. Flyttet til Foldnes på Sotra 7 år gammel. Spilte fotball i Telavåg:-) Knut'n».

Uansett: Nå er han trønder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag