RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Størmer Steira snakker ut om samlivsbruddet

Sist oppdatert:
- Ikke lett når det kommer en krise.

Langrennsløper Kristin Størmer Steira kom i fokus i vinter da det ble kjent at hun fikk startnekt i verdenscuprennet i Rybinsk på grunn av vektproblemer.

Steira hadde for lav BMI i forhold til det som var anbefalt og måtte stå over flere renn.

I fredagens papirutgave av Dagbladet snakker 31-åringen ut om den tøffe tiden.

Gladjenta fra Tana var i åtte år samboer med Petter Treider, men i vinter tok forholdet slutt. Perioden etterpå ble vanskelig for Steira, noe som gjorde at hun måtte ta en pause fra verdenscupsirkuset.

– Den første tanken var at jeg ikke ville stå fram med den historien, vi kunne jo bare sagt at jeg var syk. Men så tenkte jeg at ting alltid kommer for en dag, sier Steira til Dagbladet.

– I tillegg tenkte jeg at det kanskje kunne være med på å belyse litt vanskelig ting også. Særlig med tanke på det at hverdagen er så hard for oss treningsmessig, og for så vidt også ernæringsmessig, at det ikke er lett å holde seg oppe når det kommer en krise, sier 31-åringen.

Steira forteller at hun nå ser fremover og er ikke lenger redd for at hun ikke skal klare å holde vekten oppe.

– Det som skjedde med meg hadde jo ikke noe med langrenn å gjøre. Det var bare at jeg hadde en veldig tøff periode i livet mitt, og det gjorde at jeg spiste altfor lite, forteller hun.

Til vinteren er det VM i Val di Fiemme som blir det store høydepunktet. Steira har foreløpig ingen individuelle VM-medaljer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere