Viking skapte store sjanser tidlig, men greide ikke å overliste en opplagt Viljar Myhra i gjestemålet. Det var spilt bare noen få minutter da Niklas Sandberg sendte en pen stikker til Kevin Kabran, som vendte bort Lars-Christopher Vilsvik og fyrte løs fra seks meter, men Myhre svarte med en flott refleksredning.

I det 18. minutt slo Sandberg inn fra høyresiden. Ved lengste stolpe fikk Kristoffer Lie Løkberg hodet på ballen fra kort hold, men Myhras reflekser besto også den prøven.

– Jeg hadde litt å gjøre i dag. Det var en krigekamp, og vi kriget bra, selv om vi gjerne skulle hatt ballen litt mer selv. Vi var «ræva» borte i fjor, nå skal vi prøve å heve oss, sa Myhra til Discovery etter at Godset la på til fire bortepoeng på tre kamper.

Det var en forsvarskamp for Strømsgodset innledningsvis, men laget spilte seg inn i kampen og kom til sjanser selv. Lars-Jørgen Salvesen bommet fra god posisjon foran mål, mens Ipalibo Jack i slutten av den første omgangen skjøt for dårlig da Halldor Stenevik raidet og serverte ham en ypperlig skuddmulighet.

Stoppet

Rett etter pause kom Kabran til kortlinja og slo skrått ut i feltet til Sondre Bjørshol, men hans skudd ble blokkert i siste øyeblikk av en Godset-spiller.

Viking vant sine tre første hjemmekamper i Eliteserien med sammenlagt 8-1 og kom fra sin elleville borteseier mot Molde da 0-3 ble til seier 4-3.

Strømsgodset har reist seg på mesterlig vis etter 0-5-fadesen mot Sandefjord for noen uker siden og fulgte opp helgens 3-0-seier over Rosenborg med en ny god prestasjon.

Annullert

Poenget så ut til å glippe da Veton Berisha fikk ballen i mål i det 79. minutt. Få minutter etter at Zlatko Tripic ble byttet inn serverte han Berisha et framspill som spissen elegant flikket i mål, men han var hårfint offside, og målet ble korrekt annullert.

– Vi hadde egentlig full kontroll, men manglet det siste lille i dag. Tempoet var ikke godt nok til å skape så mye som vi ville, sa Berisha til Discovery.

Viking fortsatte å jage vinnermålet, og et innlegg fra Yann-Erik de Lanlay endret retning og traff stolpen.

Det ble ikke scoring for vertene i den framskutte kampen, som egentlig skulle vært spilt midt i august. Ett poeng gjør at Viking nå er to poeng foran Lillestrøm, som imidlertid har en kamp mindre spilt.

Viking får besøk av Jerv 16. mai, mens Strømsgodset gjester Kristiansund.

(©NTB)