Strømsgodset melder fredag at Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen fortsetter som hovedtrener for klubben ut 2021-sesongen.

De to har ledet laget etter at danske Henrik Pedersen måtte forlate jobben i oppkjøringen til sesongen. Da kom det fram at han skal ha kommet med flere upassende og rasistiske kommentarer til spillere i troppen.

- Har gjort en solid jobb

Etter en turbulent periode ble det slutt klart at Pedersen måtte fratre jobben. I kjølvannet av dette trakk også flere andre sentrale personer i Godset seg fra sine verv.

LES OGSÅ: NFF tar ikke ut påtale mot Henrik Pedersen i Strømsgodset-saken

- Vi mener det er viktig å skape ro og forutsigbarhet rundt trenerspørsmålet. Spesielt med tanke på det vi som klubb har vært gjennom før sesongen. Vi kan ikke bare leve fra uke til uke og kamp til kamp. Derfor er vi glade for at vi nå har fått på plass en avklaring med trenerne ut sesongen, sier fungerende styreleder Elisabeth Lohk.

- Håkon og Bjørn Petter har gjort en solid jobb i en krevende periode, de kjenner Strømsgodset godt, de har kompetansen som skal til og en sterk motivasjon til å ta på seg dette ansvaret, og de har støtte i organisasjonen, sier Lohk videre

- Vi får mer ro

De to trenerne ser nå fram til å kunne jobbe litt mer langsiktig.

LES OGSÅ: Strømsgodset-treneren har aldri vært med på lignende: - Veldig krevende

- Dette gjør at vi får mer ro i trenerteamet, vi får ro i spillergruppa og i klubben. Det er viktig at spillerne føler seg trygge på hvem som leder dem – det gjør at man får et annet ståsted og kan bygge litt mer enn fra uke til uke, sier Håkon Wibe-Lund.

- Det vil bidra til å skape bedre dynamikk i gruppa. Det viktigste er at vi får forutsigbarhet i det vi driver med. Frem til nå har det handlet om å skape stabilitet og få ting til å fungere igjen. Nå kan vi se lenger frem og jobbe mer langsiktig, sier Ingebretsen.

LES OGSÅ: Ekspert tordner mot Godset-trenerne: - Hadde jeg vært i Godset-ledelsen hadde jeg blitt vettskremt

Strømsgodset har sanket fire poeng på de fire første kampene i Eliteserien denne sesongen og ligger som nummer 13 på tabellen.