Gå til sidens hovedinnhold

Strømsgodset lå an til å få poeng, men Stabæk slo hardt tilbake

Strømsgodset kjempet seg heroisk inn i oppgjøret mot Stabæk, men drar fortsatt tomhendte fra Nadderud.

STABÆK - STRØMSGODSET 2-1

En herlig fotballkveld endte i fortvilelse for Strømsgodset, som nå for alvor kjemper mot nedrykksspøkelset.

Til tross for en utligning sent i oppgjøret, ble samtlige tre poeng værende på Nadderud.

Herlig åpningsmål

Bare fem minutter ut i oppgjøret gikk hjemmelaget i føringen.

Ola Brynhildsen fikk overraskende god tid like utenfor Strømsgodset-boksen, og tenkte seg ikke om to ganger da han fikk muligheten til å banke ballen i mål fra gode 20 meter.

En herlig avslutning, men forsvarsspillet til bortelaget var i beste fall som passivt å regne i den situasjonen.

Det var hjemmelaget som så mest påskrudd ut fra start, og etter 18 minutter fikk Brynhildsen nok en mulighet til å øke ledelsen, men denne gangen gikk ballen på feil side av stolpene, i alle fall sett med Stabæk-briller.

Les også

Sheffield United kjempet til seg ett poeng mot Chelsea

Hjemmelaget kom seg til flere brukbare halvsjanser før halvtimen var spilt på Nadderud, og Strømsgodset hadde store problemer med å få det offensive maskineriet i gang.

Strømsgodset var foruten Rusike, Mauritz-Hansen, Askildsen og Gyasi til lørdagens oppgjør, og etter en liten halvtime gikk også Keita ned med skade. 28-åringen forsøkte å spille videre, men måtte like etter igjen legge seg ned med tydelige smerter.

Godset slet stort med å finne rytmen denne lørdagen, og heller ikke det defensive satt skikkelig. Midststopperparet Jakob Glesnes og Duplexe Tchamba hadde begge episoder som kunne endt med baklengsmål hadde Stabæk vært litt mer «på».

Stabæk tok med seg ledelsen i garderoben, og Glesnes var klar på at laget hadde mye å jobbe med etter hvilen.

- Vi er for passive. Vi er enige om å slå mye langt fra start av, men likevel prøver vi å spille bakfra, så det er ikke godt nok. Vi har mye ball, men det går alt for seint med oss. Det må gå fortere med ballen, konkluderte Strømsgodsets Jakob Glesnes i hvilen.

Les også

Manchester United snublet mot Southampton i nytt poengtap

Godset spilte seg inn i kampen

Det var dog hjemmelaget som flyttet ballen fortest innledningsvis i andre omgang.

Kasper Junker hadde to svært gode muligheter til å øke hjemmelagets ledelse i det 53. spilleminutt, men i første omgang gikk ballen himmelhøyt over - og på sin andre mulighet måtte dansken se se Hansen i Godset-buret stoppe forsøket på utmerket vis.

Godset yppet seg litt en time ut i oppgjøret, men avslutningen til Moses Mawa ble aldri veldig truende for Sandberg i Stabæk-buret.

Bortelaget flyttet opp det de hadde av tungt skyts på døballene som kom deres vei, men heller ikke her var presisjonen god nok.

Les også

Børs: Slik presterte United-spillerne mot Southampton

Omgangens største sjanse til da kom etter 71 minutter, og igjen var det Brynhildsen som var frempå for vertene. 20-åringen fikk en eventyrlig mulighet alene med keeper, men avslutningen gikk til side for mål etter en herlig inngrepen fra Hansen i Godset-målet.

Men Godset ga aldri opp, og det har en tendens til å lønne seg.

En herlig hodestøt fra Salvesen sørget for 1-1 bare ti minutter før slutt, etter mesterlig forarbeid av Glesnes.

Da så det ut til at det ville ende med poengdeling på Naddurd, men Luc Kassi på Stabæk ville det annerledes. Innbytteren var nådeløs med sin avslutning fra skrå vinkel bare fire minutter før full tid, og serverte dermed gjestene en real kalddusj.

Flere mål skulle det heller ikke bli denne fartsfylte kvelden på Nadderud, og Strømsgodset må dermed fortsatte jakten på tre poeng etter ligapausen.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken