Strømsgodset rundspilt og poengløse hjem fra Bodø

RØK PÅ NY SKUFFELSE: Strømsgodsets Halldor Stenevik (til venstre) og lagkaptein Jacob Glsenes bukket under for presset til Bodø/Glimts og Erlend Dahl Reitan etter pause på Aspmyra.

RØK PÅ NY SKUFFELSE: Strømsgodsets Halldor Stenevik (til venstre) og lagkaptein Jacob Glsenes bukket under for presset til Bodø/Glimts og Erlend Dahl Reitan etter pause på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Bodø/Glimt tok tilbake tredjeplassen på tabellen med sesongens sjette trepoenger mot tafatt Godset-lag.

16.06.19 23:24

BODØ/GLIMT - STRØMSGODSET 2-0:

Bodø/Glimt forsvarer plassen blant de tre beste i Eliteserien, mens Strømsgodset svever i nedrykksland etter tomålstap i Bodø.

Stortalentet Håkon Evjen var nøkkelen som i andre omgang både scoret og var nest sist på en scoring for vertene.

- Vi blir rundspilt, men vi gjør dem gode. Vi må erkjenne at vi ikke er bedre, sa en selvkritisk Strømsgodset-kaptein Jakob Glesnes til Eurosport etter sesongens sjette tap.

Glesnes var uheldig og satte Glimts andre scoring i eget nett i andre omgang.

Rekdal-refs

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal er langt på vei enig, og legger lite i mellom når han beskriver hvor mørkt det ser ut for drammensernes sjanser til å holde plassen i Eliteserien.

KRITISK: Kjetil Rekdal ser ingen tegn til forbedring på situasjonen i Strømsgodset. Foto: (NTB Scanpix)

- Nå har de altså spilt 41 kamper og har mindre enn ett poeng i snitt. Så det problemet de har nå, eller sånn som det ser ut nå, det har jo det vart lenge. De holdt på å gå ned i fjor, og klarte å berge seg unna akkurat, påpeker Rekdal.

Han endte selv med å bli degradert fra Eliteserien i fjor da han fortsatt trente Start.

- Det er ingenting som tyder på at de plutselig skal begynne å vinne masse kamper. Nå kommer Molde på besøk, og så har de vel Sarpsborg borte etterpå. Det er sannsynligvis to kamper med veldig lite poeng. For meg virker det som Godset prøver å spille en fotball de ikke har mannskap til eller selvtillit til, tilføyer Rekdal.

Glimt-press

Stemningen var en annen i Glimt-leiren.

- Dette var veldig gøy. Nå er vi tilbake på det nivået vi skal være på, sa Håkon Evjen etter å ha gått tapende av banen i de to foregående kampene.

Glimt-trener Kjetil Knutsen var også svært tilfreds etter den sjette seieren i Eliteserien.

– Vi klarer å avgjøre de kampene vi skal avgjøre. Vi er i klar utvikling og har tatt 20 poeng, det er solid, sa Knutsen til Eurosport.

Bodø/Glimt så riktignok ikke ut som noe topplag i første omgang, da laget ikke var i nærheten av å overliste Strømsgodset på Aspmyra.

Det var et annet Glimt-lag som kom på banen i 2. omgang. Bodø-laget tok raskt kontroll og presset Strømsgodset lavt. Det ble i første omgang til noen halvsjanser og økende dominans høyt på motstanderens halvdel.

Lønn for strevet fikk Glimt-laget i det 64. minuttet. Unggutten Evjen var kjapp i beina da han skar inn i banen fra høyre side, rundet flere Godset-spillere og satte ballen langs bakken og til venstre for keeper Viljar Myhra fra 17-18 meters hold.

KJEMPET NED GODSET: Bodø/Glimt tok tilbake tredjeplassen med 2-0-seier over Strømsgodset på Aspmyra søndag. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Selvmål

Bare fire minutter senere doblet Bodø/Glimt ledelsen. Håkon Evjen og Philip Zinckernagel kombinerte fint på høyrekanten inne i feltet hos Strømsgodset. Sistnevnte ble spilt fri og la hardt inn foran mål. Der ble Strømsgodsets Jakob Glesnes sist på ballen og 200 til hjemmelaget.

Ti minutter før slutt hadde Zinckernagel en eventyrlig sjanse til å punktere kampen. Alene med Myhre i Godset-buret trakk han imidlertid for langt til høyre og sjansen var forspilt.

Godset overtok mer av initiativet mot slutten av kampen, men klarte ikke å få ballen i mål.

Bodø/Glimt ligger trygt på 3. plass, mens Strømsgodset ligger på samme plass sett nedenfra.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.