Gå til sidens hovedinnhold

- Strømsgodset-spillerne vil fjerne trener Henrik Pedersen

Spillergruppen i Drammens-klubben samlet seg for å snakke ut tirsdag kveld. Onsdag møtte de opp i samlet tropp på Marienlyst.

Tirsdag kveld samlet Strømsgodsets spillergruppe seg for å snakke ut om den siste tids turbulens, etter varslene fra en ansatt om rasistiske uttalelser fra trener Henrik Pedersen.

Spillerne hadde gjennom hele tirsdag vært separert i ulike gruppert på grunn av koronarestriksjoner, men klokken 20 tirsdag kveld samlet hele spillergruppen seg fysisk på Marienlyst stadion for å snakke ut.

Onsdag møttes spillerne på Marienlyst til møter med ledelsen. Ifølge den opprinnelige planen skulle spillerne komme inn til møter i kohorter mellom klokken 09 og 14 onsdag, men de valgte istedenfor å møte opp i samlet tropp for å vise sitt tydelige standpunkt i saken.

Ifølge TV 2 krever spillerne at klubben kvitter seg med Henrik Pedersen som klubbens trener. Kanalen hevder også at spillerne krever styreleder Ivar Strømsjordet sin avgang.

Nettavisen har ikke fått denne informasjonen bekreftet, men vet at spillerne kommer med en uttalelse i løpet av onsdag der de vil komme med en klar uttalelse om hva de mener om klubbens håndtering.

Pedersen fikk full støtte av styret

Mandag publiserte Strømsgodset en pressemelding der de opplyste at styret i klubben har full tillit til Henrik Pedersen og at de ikke hadde funnet at han han hadde utvist rasistiske holdninger mot ansatte i klubben. I samme melding gikk det frem «at det har blitt avdekket uheldige episoder som styret tar på største alvor. Dette er adressert og vil bli håndtert internt».

Senere samme kveld rykket Pedersen selv ut og slo kraftig tilbake mot rasismeanklagene i en e-post til lokalavisen Drammens Tidende.

Etter det Nettavisen er kjent med skal flere spillere ha blitt kraftig provosert over uttalelsene fra styret og Pedersen mandag kveld. Tirsdag samlet spillergruppa seg for å diskutere saken. Planen skal ha vært å utarbeide en uttalelse om situasjonen og hvordan klubben og styret har behandlet saken.

Onsdag troppet de opp i samlet for å møte styreleder Ivar Strømsjordet og daglig leder Dag Lindseth Andersen.

Flere varlser

I etterkant av det ene kjente varselet har det senere kommet syv nye varsler om rasisme til NISO. Ifølge styreleder Strømsjordet så har Mikkel Maigaard, på vegne av kaptein Godset-spillerne, sendt et skriv til styret i Strømsgodset Toppfotball, der konklusjonen er at det ikke er spillere i klubben som har opplevd rasistiske utsagn fra treneren.

– De har hatt en grundig gjennomgang selv og levert rapport til oss, melder Strømsjordet.

Nettavisen vet at denne uttalelsen har provosert et flertall av spillerne svært kraftig.

I meldingen skal Maigaard ha skrevet at spillergruppa konkluderte med at ingenting tyder på rasisme fra treneren, sett bort fra noen sleivete kommentarer. Danskens uttalelser skal etter det Nettavisen kjenner til ha vekket sterke reaksjoner som ble rettet direkte mot midtbanespilleren i løpet av tirsdag.

Les også: Bekreftes av flere vitner: - Dette sa Strømsgodset-treneren til klubbens ansatte

Kilder forteller Nettavisen at Maigaards melding ikke er representativ for hele spillergruppa, og flere har brukt ord og vendinger som «håpløst» og «skjønner ikke hva de driver med» når de beskriver situasjonen. Flere skal uansett ha skjønt at Maigaard har blitt brukt som en brikke av klubbens styre for å gjøre en såkalt undersøkelse.

Pedersen selv benekter at han har brukt rasistiske utsagn. Det har ikke kunne bevises at Pedersen har handlet rasistisk, og dansken beholdt derfor jobben som trener i klubben.

Strømsgodset skal allikevel tidligere ha gitt Pedersen en muntlig advarsel for tilfellene, får Nettavisen opplyst av flere kilder.