MARIENLYST (Nettavisen): Etter en sesongoppkjøring preget av utenomsportslig fokus knyttet til avgangen til tidligere trener Henrik Pedersen, var det flere som var spent på Strømsgodset-utgaven som kom på banen til premieren på 16. mai.

Etter 3-1-seieren mot Lillestrøm var det et Godset-lag preget av lettelse i Drammen.

- Jeg tror ikke jeg har vært med på noe lignende. Med tanke på korona, skader og alt det andre. Vi var litt spente på hvor vi stod, så det var gøy å se guttene i dag, sier fungerende hovedtrener Håkon Wibe-Lund til Nettavisen etter kampen.

- Det er godt etter alt trykket som har vært. Det har vært mye på en gang. Det er lettelse for meg og laget, sier den ferske signeringen og nyutnevnt kaptein Gustav Valsvik til Nettavisen.

- Veldig krevende

Trener Wibe-Lund innrømmer at den siste perioden har vært krevende og at klubben har gått gjennom mye de siste ukene etter at han selv og Bjørn Petter Ingebrigtsen tok over det midlertidige ansvaret.

- Vi måtte begynne å folk til å samarbeide igjen både i klubben og i laget. Vi har brukt mye tid på det og pekt ut noen tydelige retninger om hvordan vi ønsker å fremstå på banen. Taktisk og måten man er på, at man stoler på de man spiller med og gjør ting sammen, sier Wibe-Lund.

Etter det han beskriver som en «heftig periode» opplever han nå en samlet spillergruppe.

- Jeg ser at Strømsgodset smiler igjen, men så må ikke alt stå og falle på resultater. Det må være en god prosess i klubben over tid og tåle å stå i en storm. Det skal kjempes mye og hardt.

For egen del legger ikke 40-åringen skjul på at det har vært utfordrende tider i Drammen denne våren.

- For min del synes jeg det har vært veldig, veldig tøft på mange måter. Det er ting jeg ser tilbake på som veldig krevende, sier han før han utdyper noe mer.

- Jeg sikter til meg selv og hvordan jeg har hatt det. Jeg vil ikke gå inn på noe mer som har med den saken å gjøre, avslutter Wibe-Lund.

- Blitt blåst litt opp

Mikkel Maigaard fikk også mye oppmerksomhet i perioden rundt Pedersens avgang. Den tidligere kapteinen har blitt fratatt lederansvaret i Godset-laget etter landsmannens avgang. De siste ukene har han slitt med en lyskeskade og har vært til behandling hjemme i Danmark, men søndag var han tilbake og spilte de siste 23 minuttene mot Lillestrøm.

- Det har vært en vanskelig tid for alle, men vi må se fremover. Det er på rett vei synes jeg, sier Maigaard til Nettavisen.

Midtbanespilleren er tydelig på at det var delte meninger innad i laget i perioden da det stormet rundt klubben.

- Det er klart det oppstår litt splittelser i gruppen når saken stod på. Jeg føler vi har samlet oss.

Maigaard sier selv at han hadde et godt forhold til den tidligere treneren, noe som var naturlig siden han var kaptein.

- Det er det samme med Gustav (Valsvik) nå. Trenerne har valgt han som ny kaptein og han kommer litt utenfra. Jeg synes det er naturlig at man er tett på sin trener som kaptein, men jeg synes det har blitt blåst litt opp. Kanskje det har noe å gjøre med at vi begge er danske, avslutter Maigaard etter tre poeng i seriepremieren i Drammen.