Gå til sidens hovedinnhold

Strømsgodset utnyttet Vikings utskjelte forsvarsspill - slo tilbake med frisparkperle

Strømsgodset og Viking delte poengene. Vikings forsvarsspill ble slaktet.

VIKING - STRØMSGODSET 1-1:

Strømsgodset ble av mange tippet rett ned i Obosligaen denne sesongen, men blåtrøyene har imponert i starten av sesongen og plukket meg seg poeng jevnt og trutt.

Poeng plukket de også meg seg mot Viking lørdag kveld, etter å ha spilt 1-1 i Stavanger.

Men det føles nok likevel surt for Godset med bare ett poeng lørdag kveld. For etter å ha ledet nesten hele kampen scoret Viking i det 90. minutt, da Zlatko Tripic prikket inn et fantastisk frispark.

Ekspert tordnet

Jack Ipalibo sendte Strømsgodset i ledelsen etter 13 minutter spilt av første omgang. Gunnarsson kastet langt inn fra høyresiden, og inne i boksen fikk Ipalibo headet ballen i en bue over Viking-keeper Østbø.

Til tross for at Ipalibo hadde flere motspillere rundt seg fikk han likevel avsluttet relativt upresset. Det fikk Eurosport sin fotballekspert Joacim Jonsson til å reagere kraftig. I Eurosport sitt studio tordnet han over Viking sitt forsvarsspill.

- Det eneste som overrasker her er at man ikke blir overrasket. Det er umulig å vite hva man får av Viking. Det her er så fryktelig svakt forsvarsspill. Herregud! Det er fryktelig. Nei, det er syltynt, sa en tydelig Jonsson.

Da situasjonen ble vist igjen ga han Vikings unge midtstopper Henrik Heggheim skylden for baklengsmålet.

- Se på Heggheim. Snille, Henrik Heggheim. Det der er ikke dårlig forsvarsspill, det er katastrofalt forsvarsspill. Du bare håper kameraene er slått av. Det der vil jeg ikke se. Det der kan faktisk få proffklubbene til å avbryte en avtale når de ser sånt forsvarsspill. Altfor dårlig av Henrik Heggheim. Det der får han bare ta på sin kappe, sa Jonsson om Heggheim, som har blitt nevnt som en spiller som fort kan ta steget ut av Eliteserien.

Frisparkperle

Resten av første omgang var relativ jevn og lite finspilt. Bedre spill viste Godset i andre omgang da de kontret i det 57. minutt.

Stenevik og Friday kombinerte under en kontring, og sistnevnte slo en fantastisk pasning til Stenevik, som alene med keeper satte ballen rett på mål.

I det 90. minutt fikk Viking frispark rett utenfor Godset sin sekstenmeter. Zlatko Tripic stilte seg opp og vartet opp med et utsøkt frispark. Han løftet ballen over muren og opp i det lengste hjørnet.

Dermed endte det med poengdeling mellom Godset og Viking.