Gå til sidens hovedinnhold

Strømsgodset ydmyket Brann foran egne supportere: - Overspilt av en dumpekandidat

Drammenserne måtte vinne, og vartet opp med sesongbeste da de rødkledde fra Bergen kom på besøk.

STRØMSGODSET - BRANN 6-0

Strømsgodset vartet opp med ellevill festfotball på Marienlyst da Brann kom på besøk, og kunne til slutt juble for en 6-0-seier over Lars Arne Nilsens gutter i Eliteseriens nest siste serierunde.

Moses Mawa startet målfesten midtveis i den første omgangen før Lars-Jørgen Salvesen chippet inn den andre scoringen. Midtstopper Duplexe Tchamba hamret inn omgangens tredje scoring like etter, før Salvesen kronet en ellevill omgang med 4-0.

Brann-profilen spøkte om julebord kvelden i forveien

I den andre omgangen skulle Kristoffer Tokstad og Herman Stengel gjør ydmykelsen helt komplett, da de satte inn mål nummer fem og seks for laget i marineblått på Marienlyst.

Etter kampen var det en lettet og fornøyd Lars-Jørgen Salvesen som pratet med MAX etter storseieren.

- Det er helt sinnssykt deilig! Vi har snakket om denne kampen nå i to uker, og vi visste vi måtte levere, sa Salvesen, som også kunne avsløre at Godset-treneren ikke var fornøyd i pausen - til tross for at laget hans på det tidspunktet ledet 4-0.

- Det var nesten så jeg fikk kvelertak i pausen og han (trener Henrik Pedersen) sa han ville bytte meg ut hvis jeg ikke løp mer etter pausen, jeg så ikke helt den komme!

LES OGSÅ: Full dramatikk for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United

Det heller ikke mange så komme, var intervjuet til Branns Kristoffer Barmen som ble gjort av Eurosport før avspark på Marienlyst. Der kunne Brann-profilen fortelle om en smått spesiell oppladning til søndagens oppgjør.

- Ja, de lurte i oss noe julemat i går. Jada, julebord med akevitt og full pakke - det ble sent, sa Barmen med et stort smil og la til:

- Men nå er vi klare for å levere!

Det skulle vise seg at det i beste fall var en sannhet med modifikasjoner.

Under Eurosports innlegg av intervjuet på Facebook har ikke reaksjonene latt vente på seg, og flere supportere mener at dette er respektløst både for Brann, Strømsgodset og de øvrige lagene som kjemper om poeng i Eliteserien helt til det siste.

Etter kampen ble Barmen konfrontert med uttalelsene, og da hevdet han at uttalelsene var en spøk, skriver VG. Til avisen forklarte også Brann-treneren at Barmen muligens hadde havnet i feil kø, og dermed fått i seg julemat heller enn den vanlige kosten før kamp.

- Det er helt greit, Barmen var kanskje vår beste mann, forklarte Nilsen til VG.

- Alarmerende

På sidelinjen kunne Brann-trener Lars-Arne Nilsen se slukøret på mens laget hans ble rundspilt og utklasset av laget som før runden lå på direkte nedrykksplass. Det fikk Joacim Jonsson til å reagere i Eurosports studio:

- Det her er alarmerende for Lars-Arne Nilsen. De blir gjort til latter, det er ikke så veldig enkelt å få solgt sesongkort til neste uke, sa Jonsson fra sin studioplass.

Også Bernt Hulsker reagerte sterkt på det han hadde sett fra laget i rødt på Marienlyst:

- Hva sier du nå, Lars-Arne Nilsen? Du blir overspilt av en dumpekandidat, tordnet Hulsker, mens Godset fortsatt sin dominering.

Les også

Almenning Jarstein så rødt da Hertha Berlin tapte stort

Brann-legenden Erik Huseklepp kunne knapt tro det han hadde sett fra sitt tidligere lag i Drammen:

- Jeg har ikke ord, egentlig. Det har vært enkelt for Strømsgodset, sa Huseklepp underveis i TV 2s FotballXtra-sending.

Seieren kan fort vise seg å være skjebnesvanger for Strømsgodset, som med tre poeng nå hopper opp på trygg grunn, og er på 13. plass med kun én kamp igjen av årets sesong.

For Brann og Nilsen, så er statusen den samme. De ligger fortsatt som nummer syv i Eliteserien før de avslutter sesongen neste helg på eget gress mot Viking.

Det ble en helt ellevill første omgang på Marienlyst da Strømsgodset tok i mot Brann til det som ble omtalt som en skjebnekamp for laget fra Drammen. Allerede etter et minutt presenterte spissen seg med et skudd like utenfor.

Godset pushet på, og selv om Daouda Bamba blant annet stanget balle i tverrliggeren, så var det laget i marineblått som virkelig skulle slå ut i full blomst i løpet av de første 45 minuttene.

Like før halvspilt omgang spilte Herman Stengel igjennom Moses Mawa, som startet på egen banehalvdel. Etter å ha parkert Bismar Acosta, så hamret den tidligere KFUM Oslo-spilleren ballen forbu Håkon Opdal i korthjørnet.

Les også

Johaug frykter juksemakere etter fluorforbudet

Mikkel Maigaard var centimetere fra å doble ledelsen like etter da hans frispark smalt i feil side av nettveggen for Strømsgodset. Det skulle uansett bli mer å juble for i Drammen.

I det 37. minutt så ble Lars-Jørgen Salvesen spilt opp langs venstresiden, og med Opdal på vei ut av sitt eget felt, så vippet den tidligere Sarpsborg-spilleren over Branns keeper, og inn i det åpne nettet.

Jubelen hadde ikke rukket å stilne før Duplexe Tchamba kranglet til seg ballen inne i Brann-boksen etter en corner. Forsvarsspilleren banket til, og igjen kunne Opdal kunne høre suset av ballen. Strømsgodset kunne juble for sin tredje scoring i den første omgangen.

Stengel-kanon

Brann hang overhodet ikke med i den første omgangen, og Strømsgodset hadde virkelig fått blod på tann i Eliteseriens nest-siste serierunde denne sesongen.

Etter fantastisk oppbygging langs høyreflanken så var Salvesen igjen tilgjengelig inne i boksen. Ballen ble spilt inn til den brennheite spissen, og han hadde få problemer med å geleide ballen i mål.

Dermed kunne Godset-supporterne juble hemningsløst etter å ha levert en førsteomgang de sent kommer til å glemme. Strømsgodset gikk til pause med 4-0 over Brann.

Det skulle kun ta to minutter av den andre omgangen før Strømsgodset fant nettmaskene igjen. Mawa spilte ut til Maigarrd. som igjen la ned til Stengel. Etter et fantastisk angrep, så kunne Kristoffer Tokstad legge på til 5-0.

Ingenting skulle gå veien for Brann i dette oppgjøret. Bismar Acosta fikk ballen i føttene på fire meter i det 54. minutt, men Mikkel Hansen var kjapt ute og fikk avverget forsøket fra costaricaneren.

Vondt skulle bli verre for Brann. I det 67. minutt ble Herman Stengel spilt opp på skuddistanse, og den tidligere Vålerenga-spilleren klasket ballen i mål fra drøye 20 meter.

Med det tok Strømsgodset foten noe av gasspedalen, og hadde få problemer med å kontrollere spillet ut oppgjøret - noe som ofte er tilfellet for lag som leder med seks mål. Nå venter altså enorm dramatikk i siste serierunde - all den tid ingenting ble avgjort denne kvelden på Marienlyst.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken