Gå til sidens hovedinnhold

Strømsgodsets styreleder og daglig leder trekker seg

Den øverste lederen i Strømsgodset trekker seg med umiddelbar virkning.

Strømsgodset opplyser søndag at styreleder Ivar Strømsjordet trekker seg med umiddelbar virkning. Det skriver klubben på sin hjemmeside søndag.

- Både manglende rutiner og den senere oppfølging i varslersaken har møtt kritikk. Mye av kritikken har vært rettet mot meg som styreleder. Som et bidrag til å skape ro rundt klubben, velger jeg å trekke meg som styreleder, sier Strømsjordet.

Strømsjordet legger ikke skjul på at Strømsgodset Toppfotball for øyeblikket er i en meget utfordrende situasjon, og det er hans innstendige bønn at de som skal føre klubben videre, skal få den nødvendige tilliten og arbeidsroen som trengs for å få klubben opp på det nivået alle ønsker både administrativt og sportslig.

Les også: Styrelederen klønet det til og gjorde rasisme-saken til Strømsgodsets Watergate

Også daglig leder trekker seg

Også klubbens daglige leder Dag Lindseth Andersen trekker seg fra sin stilling med virkning fra 1. juni.

«Både daglig leder og styreleder mener at det er best for alle parter å tre til side for at nye krefter kan komme inn for å løfte Strømsgodset tilbake til der klubben ønsker å være, skriver de i pressemeldingen».

Les også: Godset varsler Pedersen-avklaring om få dager

- Når Ivar Strømsjordet i dag velger å trekke seg som styreleder, aktualiserer dette en diskusjon jeg har hatt med styret over noe tid. Vi er nå i ferd med å lansere klubbens strategiplan for perioden 2021-25 som innebærer nye ambisiøse mål. Jeg tror det er viktig at klubbens leder minimum har dette tidsperspektivet på sitt lederverv, og jeg har i denne sammenheng fattet en beslutning om å stille min plass til disposisjon, slik at nye krefter kan overta i kommende strategiperiode, sier Lindseth Andersen.

Han benekter at den siste tidens hendelser har vært avgjørende.

- Den krevende perioden vi som klubb har vært igjennom den siste tiden, har følgelig ikke vært avgjørende for min beslutning, selv om den nok har fremskyndet den. Grunnen til at jeg velger å stille min plass til disposisjon nå, er for å unngå spekulasjoner om min rolle fremover og raskest mulig skape ro rundt forutsetningene for klubbens fremtid, sier han.

Styret starter prosess

Styret vil umiddelbart igangsette prosessen med å få på plass en permanent løsning for daglig leder, opplyser klubben.

«Klubben melder at varslingssaken fortsatt er under prosess, men det vil bli avklart så raskt styret har fått grunnlaget for å behandle saken. Det forventer vi skjer i løpet av neste uke. Når det gjelder ansettelse av ny trener og sportslig leder vil også dette være en viktig oppgave – men vi er fornøyde med den midlertidige løsningen slik at styret nå i første omgang ønsker å prioritere og få igangsatt prosessen med å ansette ny daglig leder», skriver de videre.

Avgangene kommer etter varslingssaken mot tidligere trener Henrik Pedersen. Dansken måtte forlate sin stilling tidligere i april og en dag senere trakk også sportslig leder Jostein Flo seg fra sin stilling. Nå trekker også styreleder og daglig leder seg fra sine stillinger, dermed har hele ledergruppen i Strømsgodset takket for seg i løpet av april.

- Jeg viser bare til pressemeldingen og forholder oss til den. Styret igangsetter prosedyrene for å få på plass et nytt styre, sier fungerende styreleder Elisabeth Lohk til Nettavisen.

Strømsgodset serieåpner mot Lillestrøm 16. mai.