Gå til sidens hovedinnhold

Strømstad tente håpet

Fredrik Strømstad sikret Start et brukbart utgangspunkt før returmøtet med irske Drogheda. - Det er gøy å score, gliser landslagsspilleren.

START - DROGHEDA 1-0:

KRISTIANSAND STADION (TV 2 Nettavisen): - Doffen hoppet over innlegget og jeg siktet i motsatt hjørne. Det er gøy å score, sier matchvinner Fredrik Strømstad til TV 2 Nettavisen, etter å ha reddet Starts UEFA-håp med 1-0.

- Vi holdt nullen, og setter vi inn ett mål i Irland må de score tre for å gå videre, oppsummerer en mellomfornøyd Start-trener Stig Inge Bjørnebye.

De irske gjestene spilte hard fysisk og ultradefensivt. Start klarte aldri å holde tempoet oppe, og måtte slite hardt for seieren.

- Mer rom i Irland
- De hadde gjort leksa si, men vi må klare å holde et høyere tempo. Vi spilte ballen for sakte, fant ikke rom og de fikk spille sitt fysiske spill. Men samtidig forventer jeg mer rom når vi møter dem i Irland i returkampen, sier Bjørnebye.

Start åpnet best, og etter bare sju minutter ble Stefan Bärlin felt tilsynelatende klart innenfor 16-meteren. Men den albanske dommeren dømmte frispark 20 centimeter utenfor linjen.

Overganger
Drogheda la seg bak og satset på kontringer. Start eide kampen en periode, men fikk ikke uttelling på innlegg fra Alex Valencia til David Nielsen og tøff jobbing av Todi Jònsson.

Ettersom Start surret bort alle sjanser, åpnet de også for overganger, og etter hvert fikk «Drogs» større sjanser. Damien Lynch dro seg forbi en treg Pedersen, men klarer ikke sette ballen inn. I stedet går ballen ut til helt umarkert Shane Barrett, som merkelig nok heller ikke klarte å sette ballen.

Trener med Totto
I andre omgang prøvde Start å øke presset, men bortsett fra bevegelige Strømstad og Valencia var spillerne vaksinert mot konstruktive bevegelser, før Paulsen kom med sin flotte overlapp etter 63. Han fikk ballen nesten på dødlinja fra Valencia, slp inn, Kristofer Hæstad hoppet over og Strømstad styrte ballen i mål.

-Jeg har trent en del teknikk den siste tiden med Tore André «Totto» Dahlum. Jeg vet jeg har mye å lære, og setter pris på at Totto vil bruke tid på meg, sier Strømstad.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden