*Nettavisen* Sport.

Strømstads firma skutt ned

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Start og landslagets Fredrik Strømstads paintballfirma er tvangsoppløst.

21.11.06 15:56

EPS AS, som Strømstad ifølge 2004-regnskapet eier 75 prosent av, har ikke levert årsregnskap innen fristen 1. september og blir nå avviklet.

Heller ikke i 2003 eller 2004 leverte selskapet regnskapet innen fristen.

- Dette er et sesongpreget selskap som har drevet med salg av paintballutstyr og utleievirksomhet. Det har nesten ikke vært drift i selskapet i år, og nå avvikler vi det, sier styremedlem Christian Walde til Nettavisen.

Omsatte for seks mill.
Strømstad er styreleder i selskapet, som i 2004 omsatte for nesten seks millioner kroner. Overskuddet ble på 213.000 kroner.

- Fredrik var litt med på å promotere selskapet i begynnelsen, men han har vært veldig opptatt de siste årene, forteller Walde.

- Har selskapet mye gjeld?

- Kun til aksjonærene, så det er ikke noe å snakke om, sier Walde.

Nettavisen har ikke klart å komme i kontakt med daglig leder Joacim Nygaard eller Fredrik Strømstad.

Krav på 41.000
- Så langt er kravene som er meldt inn til boet på 41.000 kroner, og det er mer aktiva enn det er meldt inn krav på, sier bobestyrer, advokat Bjørn Hübert Senum.

Han forteller at årsaken til tvangsoppløsningen er at revisor har fråtrådt uten at det er registrert en ny revisor i tide.

- Det ble avholdt en ekstraordinær generalforsamling i høst der Fredrik Strømstad forsvant ut av styret og en ny revisor ble valgt. Men dette er ikke berettet inn til Brønnøysundregistrene, sier Senum.

Han forteller at det i protokollen fra den ekstraordinære generalforsamlingen står at Start-spilleren er firmaets eneaksjonær.

- Store problemer
I årsberetning for 2004 heter det at EPS AS har «hatt store problemer med to involverte personer. Dette har ført til manglende kontroll og rutiner med regnskapsføring og offentlige papirer. Dette er nå tatt hånd om».

Beretningen er signert av Fredrik Strømstad og Christian Walde, og er datert 19. oktober i fjor.

Selskapets revisor påpeker at man på grunn av svakheter i EPS AS sine rutiner og internkontroll ikke har kunnet «utføre de revisjonshandliger som vi anser nødvendige for å kunne uttale oss om fullstendigheten av de registrerte salgsinntektene samt om riktigheten av kontantbeholdningen».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.