RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Strør Zsolt i sårene

Sist oppdatert:
Nok en gang har USA kommet til kort mot Europa i en tittelkamp. George Blades holdt verken nivå eller tiden ut mot ungarske Zsolt Erdei lørdag kveld.

Tiden da USA var enerådende i profesjonell boksing er definitivt forbi. Spesielt i de tre tyngste vektklassene – lett-tungvekt, cruiservekt og tungvekt – er utøvere fra den tidligere maktnasjonen i ferd med å bli utryddet fra toppsjiktet. En foreløpig oppsummering av resultatene i årets såkalte USA vs. Europa tittelkamper i nevnte vektklasser lyder 7-2 i Europas favør - og verre ventes det å bli for amerikanerne.

Banket i Budapest
Zsolt Erdei kunne neppe ha funnet en motstander som passet ham bedre enn hva George Blades gjorde i den ungarske hovedstaden lørdag kveld. WBO-mesteren bokser normalt sine kamper i Tyskland, men gjorde her sitt annen opptreden i hjemlandet siden han vant tittelen i 2004. I et oppgjør som holdt et godt tempo briljerte tittelforsvareren med presise treffere som sakte men sikkert temmet sin aggressive utfordrer.

Kampens vendepunkt kom i sjette runde da mesteren rystet Blades nok til at amerikaneren inntok overlevelsesmodus, men det var likevel ikke før i ellevte runde at enveiskjøringen var av såpass grad at kampleder Joe Cortez valgte å avbryte oppgjøret og tilkjenne hjemmebokseren en teknisk knockout-seier.

- Dette var ikke så lett som det så ut. Jeg slet med pusten noen ganger underveis, men fant raskt rytmen igjen, uttalte Erdei etter at han var annonsert som vinner.

Med seieren over Blades gjennomførte Erdei sitt åttende forsvar av WBO-tittelen (World Boxing Orgainzation). 33-åringen står nå med 27 strake seire hvorav 17 har kommet innenfor stipulert distanse.

Ring Magazine rangerer Erdei som nummer én i lett-tungvektklassen bak verdensmester Bernard Hopkins.

Nok en WBA-mester
Tidligere på kvelden ble tyske Firat Arslan kronet ny WBA-mester (World Boxing Association) i cruiservekt da han beseiret russiske Valery Brudov på poeng over tolv runder. Tyskeren er utrolig nok nå én av tre boksere i den ene og samme vektklassen som kan kalle seg WBA-mester. Den originale tittelen befinner seg for tiden i eie hos franske Jean Marc Mormeck, men ettersom han også er innehaver av klassens WBC-tittel (World Boxing Council), har WBA oppgradert franskmannens status til såkalt "WBA-Unified Champion".

WBAs "regulære" tittel eies for tiden av amerikanske Virgill Hill, og inntil det utkjempes en kamp mellom ham og tyskeren, har Arslan status som "WBA-Interim Chamipon" - eller WBAs midlertidige regulære mester på godt norsk.

For en idrett som allerede sliter med troverdighet i forhold til antall forbund og titler kan det neppe sies at World Boxing Association bidrar til å redusere forvirringen.

Lørdagens tittelkamper fant sted i SYMA Sport & Leisure Center i Budapest, Ungarn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere