RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Større press på Arsenal

Sist oppdatert:
Full kontroll på kampen var ikke nok for Arsenal

Arsenal tapte viktige poeng på Emirates Stadium i dag. I den tette tekampen i Premier League bør alle poeng mot de antatt svakeste lagene hentes hjem. Derfor var det en stor skuffelse for Arsenal at de klarte å rote bort to viktige poeng mot Birmingham som ligger svakt plassert på tabellen.

Det begynte bra da Emmanuel Adebayor førte Arsenal i ledelsen på straffe halvveis ut i første omgang. Men selv om Arsenal hadde kontroll på motstanderen gjennom hele kampen, slet de med å komme til store målsjanser. Og da Birminghams Gary O`Connor fikk stå alene etter en corner i begynnelsen av andre omgang lot han seg ikke be to ganger. Dermed ble det 1-1 og poengdeling.

Presser teten
Chelsea klarte dermed å knappe innpå forspranget til byrivalen og tetlaget i Premier League. Etter at de i dag slo Tottenham 2-0 på Stamford Bridge ligger de nå bare fire poeng bak Arsenal. Og det var gjennom en praktfull scoring fra Juliano Belletti at Chelsea økte presset på serielederen. Backen førte ballen upresset nesten fra midtlinjen før han klinket til. Ballen føk i krysset bak Tottenham-keeper Cerny.

Og da Shaun Wright-Phillips doblet ledelsen i det 81. minutt var det en god dag for hjemmefansen som dermed fikk det meste ut av dagen.

Svak omgang
Liverpool misset muligheten til å ta innpå tetlagene og måtte nøye seg med uavgjort mot Middlesbrough på Riverside Stadium. Men det så lenge mørkt ut for Liverpool som spilte en meget svak første omgang. George Boateng ga hjemmelaget ledelsen og rystet Liverpool i en svak periode.

Men det var nok en gang storstjernen Fernando Torres som reddet rødtrøyene i det 71. minutt med sitt ellevte seriemål for sesongen. Og det var en perle fra spanjolen som dundret ballen i krysset fra 25 meters hold. Liverpool hevet seg noe etter pause og fikk vasse muligheter mot slutten av kampen. Men scoringen kom ikke og dermed tapte de to verdifulle poeng. Liverpool ligger nå på fjerde plass og har fortsatt 12 poeng opp til ledende Arsenal.

Les flere fotballsaker fra England her .

Vil du ha sportsnyheter fra Nettavisen sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere