RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Studerer rivalene på TV

Alberto Contador
Alberto Contador Foto: JAVIER SORIANO (Afp/SCANPIX)
Alberto Contador bruker fritiden på å studere konkurrentene på TV-skjermen.

Alberto Contador trener for fullt på tross av utestengelsen. Spanjolen soner karantenen som han fikk av idretts voldgiftsdomstol etter lang tids venting. Først i august er han tilbake i konkurranse.

På tross av mangelen på konkurranser er dagene hans fulle.

- Dagene mine er fulle, sier 29-åringen i et intervju med Eurosport.

- Jeg trener enda mer enn vanlig fordi jeg må kompensere for manglende konkurranser. Når du er en del av et lag kan du av og til slappe av, men når du trener alene må du alltid jobbe hard. Jeg savner konkurransen enormt. Jeg liker sykkelen uansett, men det er konkurransene som driver meg. Jeg trenger det.

Dermed kan nok ikke dagene fram til Eneco Tour i august gå fort nok for Contador. Det er nemlig rittet hvor han gjør comeback.

Mangelen på konkurranser har gjort at Contador bruker mer tid på å se på sykkelritt på TV. Det har gitt han mer motivasjon, samtidig som det har gitt han muligheten til å observere konkurrentene.

Han har også lagt merke til rytterne som har prestert ekstra godt i inneværende sesong.

- Det er veldig lærerikt å studere rittene. To ryttere har hatt en eksepsjonell sesong: Tom Boonen og Simon Gerrans. Jeg har spesielt latt meg underholde av Boonen. Han var tilbake på sitt beste. Gerrans har også imponert. Videre hadde Leipheimer et veldig bra nivå, det var veldig synd at han brakk leggbeinet i Baskerland rundt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere