Jessica Diggins beholdt ledelsen i Tour de Ski på onsdagens jaktstart i klassisk stil, mens Russlands Julia Stupak vant etappen. Frida Karlsson slet tungt.

Løperne gikk en jaktstart over ti kilometer i klassisk stil. Diggins startet dagen som sammenlagtleder, men hun hadde en hard dag. Diggins måtte også over ende en gang før løperne hadde kommet gjennom de første fire kilometerne.

Følelsesladet Stupak

Ebba Andersson ble nummer to onsdag, kort foran Diggins. Stupak imponerte og vant spurten greit.

- Dette er min presang til sønnen min. Han ble født for nøyaktig ett år siden. Jeg savner ham så mye, sa Stupak i et intervju gjort på stadion av FIS.

- Dette er en stor dag for meg. Det ble et taktisk renn. Jeg er så glad for denne seieren.

Frida Karlsson stilte til start etter at hun tirsdag var involvert i et uhell på hotellrommet. Hun deiset i bakken da hun brukte en dørkarm da hun trente.

NRK-profil: - Det er krise

Karlsson virket ifølge NRK-ekspert Torgeir Bjørn merket av skaden på onsdagens etappe.

- Dette er krise for Karlsson. Hun er ikke i nærheten av vanlig teknisk nivå nå, sa NRK-kommentatoren om den svenske jenta underveis i rennet.

Den svenske jenta er nå usikker på fortsettelsen i Tour de Ski.

- Jeg vet ikke om jeg fortsetter, sa Karlsson til SVT etter rennet.

NRK-Bjørn sier han holder amerikanske Diggins som favoritt til å vinne touren sammenlagt nå, men tror det likevel blir tøff konkurranse helt inn.

– Vi vet ikke hva Stupak kan gjøre i alpinbakken. Og Andersson har tidligere vist hvilke krefter hun har, sa han.

Diggins leder sammenlagt med 22 sekunder på Rosie Brennan. Det er 58 sekunder ned til Stupak.

Tour de Ski fortsetter i Italia (Cavalese) der det skal gås tre etapper (fellesstart, klassisk sprint og opp monsterbakken Alpe Cermis) fredag, lørdag og søndag.

Ingen norske løpere deltar i årets tour.

(©NTB)