Gå til sidens hovedinnhold

Stusser over Lundbys deltakelse i «Skal vi danse»: - Merkelig

Maren Lundby (26) lader opp til OL på parketten. Den regjerende OL-mesteren forstår at folk ble overrasket over nyheten.

Tirsdag kunne TV 2 avsløre hvem som skal være med i årets versjon av det populære TV-programmet Skal vi danse.

Der var skihopper Lundby trolig den største overraskelsen på deltakerlisten. 26-åringen er fortsatt aktiv som utøver og går en viktig OL-sesong i møte.

Derfor var det også flere eksperter som sperret opp øynene da Lundbys deltakelse ble bekreftet.

- Et spesielt valg, sier tidligere landslagshopper Anders Jacobsen.

Han har selv deltatt i Skal vi danse, men gjorde det i en sesong der han hadde tatt pause fra skihoppingen.

Jacobsen mener det blir feil å være negativ til noe som ikke er prøvd ut før, men er samtidig tydelig på at det blir viktig for Lundby å finne en balanse som gjør at hun klarer å kombinere Skal vi danse med vanlig trening.

- Jeg vet at valget er tatt i samråd med støtteapparatet og Olympiatoppen. Da har vel også de troen på at dette skal fungere, forteller hoppeksperten.

- Merkelig

Lundby har valgt å ikke hoppe på ski i sommer og vil nå bruke Skal vi danse som alternativ trening, kombinert med mer spesialrettet trening på Olympiatoppen i tiden fremover.

Petter Tenstad, hoppkommentator for Viaplay, synes det er et oppsiktsvekkende valg.

- Jeg synes det er merkelig at man før en OL-sesong velger å ikke hoppe hvis man er skadefri. Det kan ikke ha vært noen som har gjort det før i den posisjonen. Det skjer at folk ikke får hoppet på sommeren, men da er de ordentlig skadet. Fra mitt ståsted så synes jeg det ser ut som et sjansespill, sier Tenstad til Nettavisen.

Han regner imidlertid med at Lundby har diskutert og vurdert dette nøye sammen med støtteapparatet.

- Det er imponerende hvis hun leverer et nytt OL-gull med den oppladingen. Jeg virker kanskje negativ nå, men jeg tar gjerne feil, sier hoppkommentatoren.

- Skader og problemer

Selv er Lundby tydelig på at hun ikke tror hennes deltakelse i Skal vi danse vil være en dårlig opplading til sesongen.

- Men det blir spennende å se hvordan det blir, sier hun.

26-åringen kunne juble for et historisk VM-gull i Oberstdorf forrige sesong, men resten av sesongen var preget av noe mer ujevne resultater.

Lundby prøver nå å ta grep før neste sesong i form av litt annen trening og opplegg.

- Det har vært mye skader og problemer. Akkurat nå er jeg på en plass hvor jeg faktisk har valgt å ikke hoppe i sommer. Det er ting jeg trøbler med og jeg har behov for andre aktiviteter. Da passet Skal vi danse veldig bra inn i planen sammen med opptreningen på Olympiatoppen, forteller Lundby til Nettavisen.

Hun sier samtidig at hun ikke ville ha sagt ja til å delta i TV-programmet dersom hun hadde vært klar til å kjempe om topplasseringer i hoppbakken allerede nå.

- Dette er rett og slett for å prøve å komme tilbake så fort som mulig på en best mulig måte, sier Lundby.

- Jeg har fått råd om å gjøre andre aktiviteter. Vi gjør mye av det samme hvert år, så dette handler om å bryte opp litt og få andre impulser. Vi får se om det kan gjøre susen. Jeg kommer til å trene som normalt ellers fysisk på Olympiatoppen. Det kommer til å bli veldig mye trening og det trenger jeg, forklarer den regjerende verdensmesteren og OL-mesteren.

Får støtte av Skal vi danse-kollega

Også tidligere kombinertløper Magnus Moan skal delta i årets sesong av Skal vi danse.

Han støtter Lundbys valg om å delta.

- Jeg synes det er utrolig kult. Det er nytenkende, sier Moan til Nettavisen.

- Det er mange veier til Rom, det er mange måter å gjøre det på. Det viser at dama er innovativ. Hun tenker hele tiden nytt, forteller Moan.

Den tidligere kombinertstjernen er overbevist om at det vil bli en nyttig erfaring for Lundby.

- Hun kommer garantert til å komme styrket ut av det, sier Moan.