Mye har blitt sagt og skrevet om Salahs kontraktssituasjon i Liverpool. Hans nåværende går som kjent ut om ett år, og per nå virker egypteren og klubben å være et stykke unna enighet om en forlengelse.

Salah tjener i dag rundt 200.000 pund i uka, og tidligere har det blitt hevdet at han ønsker nærmere det dobbelte.

Forstår begge parter

Om det er tilfelle, har tidligere storscorer i Liverpool, Robbie Fowler, ikke vanskelig med å forstå at Salahs ønske. Han ser også Liverpools side, som ikke ønsker å bryte med klubbens lønnsstruktur.

– Det som så tydelig skriker til meg, er at de ikke ønsker å bryte deres lønnsstruktur for å beholde ham. Hvis de var klare til å gjøre det, ville det allerede skjedd, skriver Fowler i en spalte for The Mirror.

Les også: Thomas Myhre med braksuksess i ny jobb: – Jeg har virret rundt i ti år

– Men jeg kan ikke skylde på Salah for sitt ønske, akkurat som med Mané. Han har vunnet gullstøvelen i Premier League, har blitt kåret til «Footballer of the Year» og har gode muligheter for å havne i topp tre for Ballon d'Or, fortsetter Fowler.

- Åpenbart en trussel

Det som virker sikkert er at Salah blir værende i Liverpool i minst ett år til. Det garanterte han nemlig for like før Champions League-finalen i slutten av mai.

Fowler anser imidlertid kommentaren fra egypteren som en «trussel» overfor Merseyside-klubben.

– Jeg tenker at når han sa at uansett hva som skjer med kontrakten, så vil han bli på Anfield neste år, så var det åpenbart en trussel. Det han foreslår da er: gi meg pengene eller mist meg gratis. Som igjen er greit nok og hans rett.

Les også: Supertalentet høyaktuell for United. Dette får eksperten til å reagere: - Han irriterte meg

– Med tanke på de siste årene så vet han at han fortjener like lønninger som Kevin de Bruyne, Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho og Romelu Lukaku, som er de som tjener best i Premier League. Så beregningene hans er at hvis han får forlate Liverpool gratis neste sommer, med hans lønn og en stor bonus siden det ikke er noen overgangssum, så vil han få det lønnsnivået, sier Fowler.

Hør siste episode av «Sesongkortet» her!

På vei ned?

Én ting som gjør Fowler usikker for Salahs del, er formen han viste etter nyttår. Etter å ha herjet med alt og alle i starten av forrige sesong, utpekte seg han nemlig ikke som Liverpools nummer én på samme måte i andre halvdel.

– Vil han være den samme spilleren neste sommer? spør Fowler, og peker blant annet på «kun» de seks målene han har scoret fra åpent spill i 2022.

Les også: RBK-ekspert kom med advarsel. Nå fortsetter Rekdal-kritikken: - Kollapser fullstendig

– Så han og Liverpool må spørre: er det midlertidig på grunn av den tette kalenderen og hans anstrengelser for Egypt? Eller tar tiden ham igjen? Det er spørsmålet andre potensielle friere må stille også, hvis og når han blir tilgjengelig. Kan han holde seg på toppen av verdensfotballen inn i 30-årene, eller vil han begynne å falme?

Fowler tror Liverpool selv er bekymret for sistnevnte.

– Hvis ikke hadde de gjort mer med en ny avtale. Og kanskje venter de nå med å se hvordan han er på starten av neste sesong. Det er en tøffere beregning enn med Mané, fordi de ikke ligger an til å ha muligheten til å selge ham.