ARSENAL - MANCHESTER CITY 1-3:

Midtveis i den første omgangen tok Manchester City ledelsen etter en stygg forsvarstabbe av høyreback Takehiro Tomiyasu.

Japaneren forsøkte å spille ballen i støtte, men under hardt press av Jack Grealish ble pasningen for svak, og Kevin De Bruyne oppfattet raskt hva som skjedde.

– Vi rynket på nesa

Belgieren var først på Tomiyasus svake pasning og løftet inn 1-0 med venstrefoten, over keeper Aaron Ramsdale, som hadde havnet på halvdistanse.

– Det er en kjempebrøler fra Arsenals Tomiyasu, kommenterer Kasper Wikestad på Viaplay.

Ekspertkommentator Tor Ole Skullerud stusser på Arsenal-manager Mikel Artetas valg med å bruke Tomiyasu i stedet for Ben White, som har vært fast inventar på høyebacken.

– Vi rynket på nesa med en gang vi så laguttaket til Arsenal, hvorfor Ben White plutselig er på benken etter å ha vært valgt gang etter gang så langt denne sesongen. Tomiyasu er ingen dårlig fotballspiller, men her er valget hans håpløst.

Solbakken: – Arsenal har vært best

Landslagstrener Ståle Solbakken satt i Viaplays studio for å følge Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland i aksjon. Heller ikke han er imponert over Tomiyasu.

– Det er vår nye mann på høyrebacken som går litt i panikk og sender ballen tilbake i banen, sier Solbakken.

Landslagssjefen mener Arsenal var det klart beste laget i første omgang.

– De første 15 og frem til målet er det City kan være bekjent av. Arsenal har vært klart best etter det, mener Solbakken.

Ødegaard rett bort til lagkameraten

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard gikk rett bort til japaneren, plasserte hånden under haka til japaneren og med en rask bevegelse løftet han hodet hans opp, for å støtte lagkameraten.

Og japaneren løftet hodet, for noen minutter senere var han nær ved å utligne, men avslutningen gikk utenfor mål.

I stedet var det Bukayo Saka som utlignet på straffe for Arsenal før pause etter at Eddie Nketiah ble felt av Ederson.

Skullerud mener Manchester City-keeperen burde fått sitt andre gule kort i den situasjonen, men brasilianeren slapp med skrekken.

I andre omgang ble Erling Braut Haaland først tildelt straffespark etter en duell med Gabriel. Etter at VAR så på situasjonen på nytt ble det imidlertid dømt offside i stedet.

Etter drøyt 70 minutters spill sendte Jack Grealish bortefansen i ekstase da han skrudde inn 2-1 for City, via foten til Tomiyasu.

Snaut ti minutter før slutt var det Erling Braut Haaland sin tur. Den norske stjernespissen ble servert av Kevin De Bruyne, og la ballen til rette før han avsluttet med høyrefoten i hjørnet til 1-3.