Regjerende verdensmester i cyclocross Zdenek Stybar (Telenet-Fidea) har i flere måneder ønsket seg til Quick Step.

Les også: Quick Step jakter verdensmester

Telenet-manager, Hans Van Kasteren, mener at et eventuelt lagbytte vil koste Stybar dyrt.

- La meg forklare situasjonen: Stybar ble verdensmeter i Tabor i fjor. Rett etterpå gikk han på «shopping» i håp om å få et bedre tilbud et annet sted, selv om han har kontrakt med oss til og med 1. mars 2011. Det er også verdt å nevne at jeg var hans personlige manager.

Kan betale seg ut
- Jeg møtte hans krav på 525 000 euro, men da skrev han tilbake at Quick Step vil betale han 575 000 euro. I luktet faren, og sendte Quick Step en melding hvor jeg spurte om Lefeveres bekreftelse. Jeg har ventet på svar i tre uker nå, sier Van Kasteren til magasinet P-Magazine ifølge velonation.com.

Van Kasteren, som planlegger å trekke seg tilbake 1. september 2011, vil ikke godta at Stybar forlater laget før kontrakten har gått ut.

- Stybar blir hos oss med mindre han ønsker å betale seg ut. Det vil koste han dyrt, legger han til.

Vil sykle klassikerne
Stybar har denne sesongen slitt sportslig sett. Tsjekkeren åpnet sesongen sterkt, men har vært ute store deler av sesongen med en kneskade. Det er ingen tvil om at 25-åringen må jobbe hardt hvis han skal være på topp i slutten av januar da VM arrangeres i Tyskland.

Skadeproblemer eller ikke. Stybar håper fremdeles på en overgang til et lag hvor han også får syklet de store landeveisrittene.

- Hans Van Kasteren vil ikke at jeg skal forlate laget selv om jeg har forklart hvorfor. Det er problemet, sier Stybar og legger til; - Situasjonen er slik, Quick Step har det beste tilbudet. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke kan forlate laget.

Les også: Tsjekkisk milliardær redder Quick Step

Det er ingen tvil om at Stybar forlater Van Kasternes lag. Spørsmålet er bare når...

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED