Gå til sidens hovedinnhold

Stygg Chelsea-tabbe da Ødegaard og Arsenal vant

West Ham og Liverpool har fremdeles håp om en topp fire-plassering etter at Arsenal vant borte mot Chelsea onsdag.

CHELSEA - ARSENAL 0-1:

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe av Jorginho, som satte sin egen keeper Kepa Arrizabalaga i kjempetrøbbel med et svakt tilbakespill.

- Det er sjelden du ser så grove feil i toppfotballen, sa tidligere landslagstrener Nils Johan Semb, som kommenterte kampen på TV 2.

- Det er et fryktelig tilbakespill av Jorginho, sa Øyvind Alsaker.

Stygg tabbe

Før Jorginho stjal showet fikk Chelsea en gyllen mulighet til å gå opp i ledelsen, men Kai Havertz sendte ballen over mål alene med Bernd Leno.

I stedet var det altså gjestene som ble forært en enkel scoring etter et drøyt kvarter. Jorginho skulle slå en støttepasning tilbake til Kepa i Chelsea-målet, men keeperen hadde plassert seg til venstre for målet, uten at italieneren fikk det med seg.

Ballen var dermed på god vei mot nettmaskene, før Kepa i siste liten fikk en hånd på den på streken. Ballen gikk imidlertid ikke lenger enn til Pierre-Emerick Aubameyang, som serverte Emile Smith Rowe på åpent mål.

Arsenal-stjerneskuddet avsluttet i mål via stolpen med venstrebeinet.

Annullert Pulisic-mål

Et kvarter ut i andre omgang trodde Christian Pulisic at han hadde satt inn utligningsmålet for Chelsea, men amerikaneren var tydelig i offside-posisjon da ballen ble headet videre fra Cesar Azpilicueta.

På overtid satte Chelsea ballen i tverrliggeren to ganger i løpet av få sekunder. Først headet Kurt Zouma ballen i treverket, før Olivier Giroud klinket til med høyrebeinet i tverrliggeren på returen.

Arsenals seier betyr at Liverpool og West Ham fremdeles har heng på Chelsea i kampen om en topp fire plassering: