Stygg United-smell: - Det er urovekkende

AVGJORDE: Innbytter Dusan Tadic satte inn kampens eneste scoring mot et Manchester United som ikke klarte å produsere en eneste avslutning på mål.

AVGJORDE: Innbytter Dusan Tadic satte inn kampens eneste scoring mot et Manchester United som ikke klarte å produsere en eneste avslutning på mål. Foto: Oli Scarff (Afp / NTB scanpix)

Tapte mot Southampton på Old Trafford.

11.01.15 20:16

MANCHESTER UNITED - SOUTHAMPTON 0-1:

Ting har sett stadig lysere ut for Manchester United under Louis van Gaal, men søndag fikk den nederlandske manageren seg en real nedtur mot landsmann Ronald Koemans Southampton.

Etter en kjedelig og målløs første omgang, gikk Southampton opp i ledelsen med drøyt 20 minutter igjen av kampen da Dusan Tadic trillet inn 1-0.

Et for dagen meget svakt United skapte noen få store farligheter mot slutten av oppgjøret, men var sett under ett svært skuffende hjemme på Old Trafford, og klarte aldri å sette inn utligningen.

Null(!) avslutninger på mål ble det for hjemmelaget.

- Det er jo litt urovekkende for Manchester United dette. Van Gaal har et stjernegalleri som er så å si skadefritt, men likevel evner de å skape så lite, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

- Vi hadde fortjent seieren
Manchester Uniteds Wayne Rooney mente på sin side at laget gjorde mer enn nok for å fortjene alle tre poengene.

- Vi spilte best fotball, skapte flest sjanser og fortjente å vinne, men ble straffet. Jeg har sett Southampton spille bedre. Nå må vi må se fremover og fokusere på neste kamp, sa Rooney etter kampen.

Hans manager Louis van Gaal innrømmet derimot at de ikke gjorde nok.

- Vi skapte ikke så mange sjanser, men vi dominerte kampen og skapte tre store sjanser mot slutten. Dessverre var det ikke nok, sa han.

Tamme United
Den første omgangen på Old Trafford forløp nesten uten en eneste ordentlig målsjanse.

Southamptons Nathaniel Clyne var farlig frampå allerede før minuttet var spilt, men høyrebackens skuddforsøk gikk en halv meter til side for mål.

Uniteds eneste gode mulighet lot vente på seg helt til det var spilt over 40 minutter. Wayne Rooney forserte forbi flere Southampton-spillere og spilte Robin van Persie fri i god skuddposisjon. Nederlenderens skudd så ut til å ha god retning, men ble blokkert før det nådde nettmaskene.

Heller ikke etter pause evnet et svakt Manchester United å skape gode målsjanser, til tross for dominans i ballinnehavet.

Klikk på bildet for å forstørre.

BORTEJUBEL: Ronald Koeman kunne feire med målscorer Dusan Tadic etter at tre meget sterke poeng var i boks. Foto: Oli Scarff (Afp / NTB scanpix)


Innbytter-scoring
Southampton var naturlig nok godt fornøyd med å nekte hjemmelaget i så stor grad som de gjorde. Med 20 minutter igjen på kampuret skulle det bli enda bedre.

Graziano Pellè ble spilt fri på høyresiden av feltet og sendte av gårde et skudd som David De Gea kun hørte smellet av i stolpen. Returen havnet rett i beina på Dusan Tadic som hadde blitt byttet inn bare fem minutter tidligere.

Serberens kontrollerte avslutning snek seg forbi Tyler Blackett som prøvde å avverge på streken og det tok fyr i bortesvingen.

United produserte et par gode muligheter ved Juan Mata, men spanjolen klarte ikke å treffe målet med noen av avslutningene.

Med sin første Premier League-seier over United noensinne klatrer gjestene fra sørkysten forbi de røde djevlene på tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.