Gå til sidens hovedinnhold

Stygg Welbeck-skade da Arsenal tok seg videre

Arsenal gjorde som byrival Chelsea noen timer tidligere og sikret avansement i europaligaen, men det var med betydelig bismak etter Danny Welbecks stygge skade.

Den engelske landslagsspissen skadet ankelen da han landet etter en hodeduell i feltet i hjemmekampen mot Sporting Lisboa. Han fikk oksygentilførsel mens han mottok behandling ute på banen, og han hadde tydelig store smerter da han ble båret ut.

Flere av lagkameratene var synlig preget av den leie skaden.

– Det er utfordrende mentalt å spille etter å ha sett en lagkamerat bli skadd, men skader hører til fotballen, og Danny har hatt mange av dem. Vi ønsker ham alt det beste og vil hjelpe og motivere ham til å komme tilbake, sa Alex Iwobi til BT Sport.

Arsenal greide ikke å kopiere Chelsea, som tok sin fjerde seier av like mange mulige i europaligaen. Det endte 0-0 mot portugiserne, men det er likevel nok til å garantere Arsenal plass i cupspillet over nyttår.

London-klubben er sju poeng foran gruppens jumbolag Vorskla Poltava og Qarabag.

Sju lag er videre

I gruppe A er både Leverkusen og Zürich klare for cupspillet etter at Tin Jedvaj ga Leverkusen 1-0-seier i deres innbyrdes oppgjør. Det endte nemlig målløst mellom Ludogorets og AEK Larnaka, og dermed er de sju poeng bak tetduoen.

Dinamo Zagreb sikret avansement med 3-1-seier over Spartak Trnava. De fire lagene som ble klare sent torsdag kveld sluttet seg til Chelsea, Eintracht Frankfurt og Lazio som løste billett til cupspillet gjennom tidligkampene i den fjerde europaligarunden.

I Rosenborgs gruppe er faktisk ingen klar for cupspillet og ingen definitivt utslått, selv om Salzburg har seks poengs luke på tabelltopp og Rosenborg er seks poeng bak lagene på 2.- og 3.-plass. Teoretisk kan Salzburg bli utslått, og like usannsynlig teori kan føre RBK videre.

Henger med

Celtics vinnermål til 2-1 over Leipzig sørget for det. Odsonne Édouard ble matchvinner i det 79. minutt, og Kristoffer Ajer kom inn fra benken og bidro til å trygge seieren i hektiske overtidsminutter. Hadde Leipzig tatt poeng, ville Salzburg vært videre og Rosenborg ute.

Ståle Solbakkens FC København spilte 0-0 borte mot Slavia Praha i en gruppe som lever for fullt. Zenit St. Petersburg måtte nøye seg med 1-1 borte mot tidligere poengløse Bordeaux, og tre poeng skiller mellom Zenit på tabelltopp og FCK på tredjeplass.

Olympiakos uten Omar Elabdellaoui vant 5-1 over poengløse Dudelange. Betis på tabelltopp er etter 1-1 mot Milan ett poeng foran torsdagens motstander og Olympiakos.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken