BRANN - TROMSØ 1-1:

Brann må fortsatt vente på tre poeng og seier etter å ha spilt uavgjort mot Tromsø lørdag kveld. Men det var noe annet enn Branns dårlige poengfangst som skapte den største dramatikken i kampen.

For i det 65. minutt gikk Brann-kaptein Daniel Pedersen opp i en duell med Tromsø-spiller August Mikkelsen. Pedersen ble nærmest slengt rundt i luften, før han landet stygt på nakken.

Dansken ble liggende nærmest helt stille, mens det medisinske personellet hastet inn på banen.

- Det så definitivt ikke bra ut, kommenterte Eurosports Tor Ole Skullerud.

Pedersen ble liggende på banen i flere minutter mens han fikk hjelp av det medisinske personalet. Etter hvert ble han løftet opp på en båre og båret ut av banen. Pedersen var ved bevissthet og beveget på armene.

Situasjonen var såpass stygg at Eurosport valgte å ikke vise reprise av situasjonen.

Bergens Tidendes journalist på Brann stadion har fått en kommentar fra Brann-lege Magnus Myntevik om Pedersens skade. Det ser ut til å gå bedre med dansken enn fryktet.

- Daniel har det fint. Sannsynligvis ingen skade, men han har vondt i nakken. Vi sender ham til sykehuset for å ta røntgen for å være på den sikre siden, sier Brann-legen, ifølge BT-journalist Mads Bøyum.

Ingebrigtsen reagerte

Kåre Ingebrigtsen ble spurt om situasjonen etter kampen. Han la ikke skjul på at han ikke likte hvordan August Mikkelsen opptrådde i duellen.

- Det er fryktelig uvørent gjort av han som prøver å tippe han rundt. Han gjør det med vilje. Jeg synes det er «jækla» skummelt og dårlig gjort. Hvis det det gikk bra er vi heldige. sier han til Eurosport.

August Mikkelsen skjønner imidlertid lite av Ingebrigtsen sine uttalelser, og mener han hadde ingen intensjon om å skade Pedersen.

- Det synes jeg er ganske ufint av Kåre. Jeg har ingen intensjon i verden om å skade en spiller. Det er ikke noe jeg holder på med. Jeg synes det er ufint å melde på direkte TV, sier Mikkelsen til VG.

- Jeg ser han ikke komme i det hele tatt. Jeg vet ikke at han kommer bak meg. Jeg snur ryggen til, og han flyr over meg. Jeg håper alt er bra med han, og at han er raskt tilbake på banen, sier Mikkelsen om situasjonen.

Ingebrigtsen har imidlertid mer enn Daniel Pedersens mulige skade å tenke på. For med uavgjort i kveldens kamp ligger Brann fortsatt sist på tabellen. Seks poeng er det Brann har karret med seg etter 13 kamper.

Det er det samme som Stabæk som ligger nest sist. Men Bærums-klubben har tre færre kamper spilt enn Brann. Kveldens kamp er Branns sjette kamp på rad uten seier, og det begynner å haste for rødtrøyene om de skal plukke nok poeng for å ikke rykke ned.

Tromsø-ledelse

På desperat poengjakt fikk Brann en tøff start på kampen.

I det 18. minutt fikk tidligere Brann-spiller Ruben Yttergård Jenssen klemme til litt til venstre i Bann sin sekstenmeter. Forsøket ble imidlertid blokkert, men ballen spratt ut til en umarkert Antonsen, som fra rundt 10 meter skjøt ballen knallhardt og lavt i nettet.

- Problemene bare tårner seg opp for Kåre Ingebrigtsen og Brann, kommenterte Eurosports Asbjørn Myhre.

Kontant satt av Antonsen, men Brann-forsvaret ga han mye tid og rom da han sendte Tromsø i ledelsen.

Etter scoringen fortsatte Tromsø å se ut som det farligste laget ute på banen, mens Brann på hjemmebane slet fælt med å komme til sjanser.

Brann-utligning

Men på corner er det alltid muligheter, selv for et Brann i krise. På overtid av første omgang havnet en corner bak i feltet hos Robert Taylor. Han vartet opp med en følsom chip, som Bamba enkelt kunne heade i mål.

- Denne oppturen trengte bergenserne, den trengte Brann og Brann-fansen, utbrøt Asbjørn Myhre etter scoringen.

En smule ufortjent utligning mente flere, men en livsviktig scoring for hjemmelaget.

- Vi må bli bedre på alt. Både offensivt og defensivt er det dårlig. Vi må holde sammen. Men i andre omgang tror jeg vi vil være bedre, sa Brann-målscorer Bamba til Eurosport i pausen.

Sjefen selv var enig med spissen sin.

- Vi har vært så dårlig og så står det 1-1. Vi kan jo ikke bli dårligere, så vi må være bedre i andre omgang, konkluderte Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

Første omgang var en sjansefattig omgang, og det samme ble andre omgang.

Brann kom til noen greie muligheter i første halvdel av omgangen, men de var aldri veldig nære scoring.

Omgangens største sjanse var det imidlertid Tromsø som kom til. Yttergård Jensen fant Vesterlund med en fantastisk pasning, men fra rundt 10 meter, litt til venstre i boksen, sklei Tromsø-spilleren og avslutningen gikk rett i klypene til Opdal.

Et hardt skudd fra Blomberg på overtid var det nærmeste Brann kom seieren. Dermed endte det 1-1 på Brann stadion lørdag kveld.