Gå til sidens hovedinnhold

Styrket i troen på Hushovd og Boasson

- En løype som passer dem godt, sier Vegard Stake Laengen etter U23-fellesstarten.

Det er drøye sju kilometer igjen av fellesstarten til U23-rytterne. I tet ligger franske Tony Gallopin og bak ham igjen jager Ho Ting Kwok og norske Vegard Stake Laengen.

Rytterne er i ferd med å bestige den nest siste bakken på den siste runden. Kan vi være vitne til en norsk sensasjon?

Nei, vi var nok ikke det. Ikke denne gangen. Nordmannen blir hentet inn oppover bakken, og i stedet står avgjørelsen mellom feltets sprintere.

- Jeg forsøkte å komme av gårde. Jeg innså at jeg ikke hadde noen mulighet i massespurten. Det var et veldig eksplosivt løp og veldig mye «av og på». Det er ikke det ideelle for min muskulatur, erkjenner Vegard Stake Laengen overfor procycling.no.

2011-proffer viste vei
Spurtvidunderet Michael Matthews (kjører for Rabobank neste sesong) vant sprinten, foran like skinnende John Degenkolb (HTC-Columbia i 2011) og Taylor Phinney (BMC Racing neste). Stake Laengen satt med hovedfeltet inn og endte til slutt på 30. plass.

Husk at du kan følge proffenes fellesstart LIVE på procycling.no. Fra 01.00 natt til søndag!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Askergutten ble litt overrasket over hvordan fellesstarten utviklet seg.

- Vi hadde et taktikkmøte i forkant, og der så vi for oss at det ville bli mer utskilling og at det skulle danne seg mindre grupperinger underveis. Den første runden holdt grei fart, men runde to, tre og fire gikk ganske rolig. Det overrasket meg litt. Deretter ble det veldig mye av og på. Det ble kjørt hardt i bakken, men så samlet det seg på vei nedover igjen.

Les også: Matthews taklet favorittstempelet

Med andre ord et perfekt opplegg for Australias seks ryttere, og spurtkanonen Matthews.

- Australia vant jo, så de har gjort jobben sin perfekt. Jeg så at også Frankrike prøvde seg en del ganger. I U23-VM kjører de største favorittene med kun seks ryttere, så det er vanskeligere å få lag til å ta ansvar. Du må bruke rytterne smart, påpeker Stake Laengen.

- De har en god mulighet
De norske U23-rytternes erfaring natt til fredag, er selvsagt ikke direkte sammenlignbart med proffenes fellesstart.

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen skal gjennom en 85 kilometer lang transportetappe fra Melbourne, før den samme 15,9 kilometer lange rundløypa venter. Og selv om løpet naturlig nok kan bli langt tøffere enn dette, er Stake Laengen optimistisk på norske vegne.

- Basert på det du opplevde under fellesstarten: Er du sterkere i troen på norsk suksess?

- Slik rittet ble kjørt i dag, hadde de absolutt hatt en god mulighet. I forkant trodde jeg kanskje at det ville bli litt hardt for dem, men etter å ha kjørt selv – tror jeg sjansene er veldig gode. Det er en løype som passer bra for dem med trøkk i beina og som kan kjøre full guffe i bakkene, forteller Stake Laengen.

Stake Laengen-bror brøt
- Etter ti runder, hvor mye kjente du bakkene i beina?

- Det svir litt ekstra i beina for hver runde, men det er selvsagt likt for alle rytterne. Både Thor og Edvald er gode spurtere, så jeg er optimist, avslutter Stake Laengen.

Vegard Robinson Bugge ble nummer 55 på fellesstarten. Horten-gutten lå pent plassert foran finalen helt til kjedet hoppet av på sykkelen hans. Dermed brast drømmen om en god plassering for Team Joker Bianchi-rytteren. I stedet trillet han i mål ett minutt og fire sekunder bak vinneren Matthews.

Daniel Egeland Jarstø ble nummer 96 (21,32 bak), mens Øystein Stake Laengen brøt rittet.

Her kan du lese mer om Matthews og de andre medaljørene.

2235-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Kommentarer til denne saken