Gå til sidens hovedinnhold

Suárez sørget for ny Arsenal-nedtur

En trist kamp eksploderte da Luis Suárez kom på banen, Wenger skylder på dommerne.

ARSENAL - LIVERPOOL 0-2:

To lag med vidt forskjellige utgangspunkt møttes på Emirates på lørdag:

Liverpools sesongforberedelser har vært preget av optimisme og nye spillere på plass, mens Arsenal-supporterne på sin side har måttet se at Cesc Fàbregas har forlatt klubben samtidig som flere spillere er satt ut av spill med skader.

At Samir Nasri forventes å forlate klubben i nær framtid har ikke gjort stemningen i Arsenal bedre, men franskmannen stilte fra start mot Liverpool på lørdag.

Men det var en annen mann som stjal showet på Emirates denne dagen.

Avgjorde kampen
Det er vanskelig å si hvorfor Luis Suárez ikke fikk spille fra start, men antakeligvis var det Copa América-eventyret som hadde satt sitt preg på uruguayaneren.

Men etter en kjedelig og sjansefattig kamp, fikk spissen komme inn for en stillestående Andy Carroll 20 minutter før full tid. Samtidig ble Jordan Henderson erstattet av Raul Meireles.

Det skulle lønne seg for gjestene.

Først sørget Suárez for å forstyrre Arsenal-forsvaret nok til å lage et komisk selvmål tolv minutter før full tid.

I kampens siste ordinære minutt fullførte så søramerikaneren et vakkert Liverpool-angrep ved å dytte ballen inn i tomt bur. Den målgivende pasningen ble gitt av den andre innbytteren, Raul Meireles.

Dermed 2-0 for Liverpool.

- Å kunne sette innpå Suarez og Meireles på stillingen 0-0, viser at du bare er så god som stallen din er. Vi er sterkere enn vi var i fjor. Arsenal stilte ikke med sitt beste lag, men det er ikke vårt problem, uttalte Liverpool-manager Kenny Dalglish etter kampen, ifølge BBC.

Newcastle vant: Her koker det for Barton igjen

- Ekstra deilig
Seieren var Liverpools første over Arsenal på Emirates noensinne. Det er Jamie Carragher klar over.

- Det gjør vel seieren ekstra deilig. Jeg visste om den statistikken. Jeg tror det er 10 eller 11 år siden vi vant her, hvis man tar med tiden fra Highbury også. Det er et vanskelig sted å komme til, men jeg syns vi fortjente seieren i dag, sier midtstopperen, ifølge Liverpoolfc.tv.

Liverpool skuffet i serieåpningen med uavgjort hjemme mot Sunderland, men gjorde opp for det resultatet i dag.

- Forrige uke var en nedtur. Alle hadde bygd seg opp, men dessverre fikk vi ikke seieren. Vi var litt nede etter den kampen, men vi må ta med oss at vi spilte bra i dag. Vi hadde noe å bevise, og det mener jeg vi gjorde, uttaler Carragher.

Wenger skylder på dommerne
For Arsenal derimot, fortsatte bare nedturen. Arsene Wenger var ikke fornøyd etter kampen, og mente dommer Martin Atkinson ikke hadde gjort jobben sin.

- Det så ut som begge målene var offside. Dommerne skal være profesjonelle, sa Wenger etter kampslutt, ifølge BBC.

- Jeg føler presset, men ikke noe mer enn vanlig. Vi hadde fortjent mer enn resultatet tilsier. Offside-målet avgjorde kampen, la franskmannen til.

Kampen i seg selv var ikke mye å rope hurra for. Ingen av lagene virket spesielt entusiastiske i angrep, og de få halvsjansene vi fikk servert i løpet av de første 45 minuttene kom som regel etter langskudd.

De dårlige nyhetene for Arsenal kom allerede etter et kvarter, da Laurent Koscielny måtte forlate banen med skade.

- Koscielny hjulpet av banen av støtteapparatet, ut tunnelen. Garantert ute mot Udinese, kommenterte Daily Telegraph-journalist Henry Winter på Twitter.

Inn for midtstopperen kom den spanske unggutten Ignasi Miquel, som dermed fikk sin debut for Arsenal på et ekte «kastet-til-løvene»-vis.

- Trist
Og lenge så det ut til å gå bra, for Liverpool var ikke spesielt farlige foran mål, de heller.

Andre omgang startet på samme vis som første, og timen ut i kampen måtte også TV 2s kommentator Øyvind Alsaker på ut litt frustrasjon:

- Været er trist. Fotballen er trist, kommenterte bergeneseren.

Men så eksploderte det plutselig.

20 minutter før full tid fortsatte Arsenal-nedturen ved at Emmanuel Frimpong pådro seg sitt andre gule for dagen, og for andre kamp på rad måtte londonlaget avslutte kampen med ti mann.

Offside?
Liverpool svarte med å sette inn Suárez for Carroll, og umiddelbart ble det mer bevegelse foran Arsenal-målet.

Så, for å sette et endelig punktum for en helsvart Arsenal-dag, tok Liverpool ledelsen på et komisk vis. Suarez jagde ballen innenfor Arsenals 16-meter, og innbytter og debutant Miquels avklaring gikk rett i kroppen på Aaron Ramsay – før ballen gikk i en bue over keeper og inn i nettet.

Det skal sies at Liverpool var heldige i situasjonen, ettersom det kunne se ut som om Suárez var i offsideposisjon da ballen han jaget før selvmålet ble spilt mot ham.

Men mål ble det, og spikeren i kista kom altså helt på slutten etter et vakkert angrep fra gjestene. Arsenal-manager Arséne Wenger må dermed forberede seg på mye kritikk etter bare ett poeng på de to første kampene.

HTML EMBED
Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken