*Nettavisen* Sport.

Suarez ga Fulham-fansen finger’n

Foto: Scott Heavey (Getty Images)

Ble kalt en juksemaker, og svarte med fingergest.

Liverpool gikk på et surt 1-0-tap borte mot Fulham mandag kveld, og verre kan det bli. Luis Suárez risikerer nemlig straff etter at han viste langefingeren til Fulham-fansen mot slutten av kampen.

The Guardian har et bilde av situasjonen. Se det her.

Tidligere i kampen hadde Suárez gått i bakken i en duell med Brede Hangeland, uten at dommeren blåste frispark. Resten av bataljen måtte Suarez tålt å bli kalt «cheat» - juksemaker - av hjemmetilhengerne.

- Skandaløst
Suarez har fått et rykte på seg, ufortjent eller ikke, for å legge seg litt vel lett i enkelte situasjoner. Uansett tar Liverpool-manager Kenny Dalglish spissen sin i forsvar. Han mener det var ufint av Fulham-fansen å komme de tilropene de gjorde.

- Det er skandaløst. Det vil jeg gjerne at du skriver i avisen, for da vil du være i trøbbel også. Når alt kommer alt vil vi ta vare på Luis så godt vi kan, og jeg synes det er på tide at han blir beskyttet mot enkelte mennesker, sier Dalglish.

Men han understreker også at det ikke tolereres at Liverpool-spillere viser fingeren til motstanderens fans, eller noen andre for den saks skyld.

- Jeg har ikke sett bildet, og jeg tar ikke noens ord for det. Om du viser meg bildet og jeg blir overbevist om at det du sier er sant, har jeg en avgjørelse å ta. Men før du har bevist det for meg, ønsker jeg ikke å kommentere det, sier Dalglish.

Alt i trøbbel
FA vil avvente rapporten fra sine representanter på stadion før de bestemmer seg for om Suarez skal straffes. Suarez er allerede i trøbbel med FA etter påståtte rasistiske uttaleser til Manchester Uniteds Patrice Evra.

Ironisk nok havnet Fulhams Chris Baird i trøbbel med FA etter en gest han gjorde i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Baird viste V-tegnet til dommeren, og fikk to kampers utestengelse.

Liverpool vurder for øvrig å protestere på det røde kortet Jay Spearing pådro seg da han taklet moussa Dembele etter 72 minutter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.