RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suffo-feber i Skien

Sist oppdatert:
ODD STADION (TV 2 Nettavisen): Hælspark, flikking, tunneler og gult snakke-kort. Samt det aller viktigste – vinnermålet. Patrick Suffo ble hurtig Skiens nye yndling.

ODD GRENLAND-AALESUNDS FK 2-1: Overgangsrot og tvil om drakten skulle være rød i Bergen eller hvit i Skien, ser ikke ut til å ha påvirket Odd Grenlands ferskeste spillerkjøp. Sent lørdag ble Patrick Suffo formelt klar for klubben, og søndag kveld gjorde han akkurat det en nyinnkjøpt spiss skal gjøre – eller i hvert fall drømmer om å gjøre til i debuten:

Å score seiersmålet.

Occean + Suffo = Farlig
- En perfekt dag på jobben for meg. Jeg er ikke helt hundre prosent ennå, kanskje bare åtti, men etter en kamp som denne er alt bare deilig, sier helten selv til TV 2 Nettavisen.

Han tror kampene fremover i eliteserien vil vise at han og spissmakker Olivier Occean kan bli farlige.

- Olivier jobber knallhardt hele tiden, og er veldig sugen på å score mål. Det er motstanderne klar over, noe som igjen skaper rom for meg.

Og det var nettopp det som skjedde rett før Suffo satte inn vinnermålet mot Aalesund. Occean ventet på pasning i et Odd-angrep, men Suffo selv fikk avansere fritt i retning AaFK-målet.

Hovedpersonen forteller:
- Jeg hadde i bakhodet at Adin Brown virkelig var i sonen i kveld. Den keeperen er jo bare fantastisk, skryter Suffo.

- Men da nettet beveget seg bak ham kunne jeg heldigvis slippe jubelen løs.

Noe han håper vil skje igjen når laget hans reiser nordover for å møte Bodø/Glimt på onsdag.

- Ja da, jeg satser på å score mange flere for Odd. Jeg er jo spiss!

AaFK-grubling
Odd Grenlands trener Arne Sandstø er selvsagt glad på Suffos vegne, selv om han så antydninger i rusk i maskineriet til den kamerunske spissen.

- Han spiller annerledes enn det vi er vant til og har nok enda litt mer å gå på før han når toppformen, men for all del – han kunne jo ikke ha fått en bedre start enn dette, sier Sandstø.

Kollegaen i bortegarderoben, Aalesund-trener Ivar Morten Nordmark, grublet for å finne svar på hvorfor det ble en slik nedtur etter superkampen mot RBK i forrige serierunde.

- Vi plages mot Odd, sier Nordmark.

- Er det noen grunn til det?

- Hmm, hadde jeg visst om de svarene hadde vi nok heller stått her i kveld med tre poeng, og ikke med hodet senket og null poeng, svarer han.

Offensiv Nornes
Aalesund så imidlertid ut til å skaffe seg en ny trepoenger i første del av kampen. Lasse Olsen utnyttet en tabbeklarering av Morten Fevang i Odd-forsvaret, og alene med den norske U 21-landslagskeeperen Rune Jarstein sendte han gjestene i ledelsen før pause.

Men fem minutter etter pause ble det rettferdighet i regnskapet. En for dagen meget offensiv Jan Frode Nornes kom seg fri på venstre siden og la inn til eliteseriens mest ineffektive avslutter, Olivier Occean. Men Occean ser ut til å ha funnet scoringsformen nå og høyest av alle stanget han inn utlikningen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere