Gå til sidens hovedinnhold

- Sugen på å konkurrere

Anders Södergren duellerer gjerne med kompisen Thomas Alsgaard i Kollen-VM.

Den norske sportssjefen i langrenn, Åge Skinstad, har en drøm om å få se Thomas Alsgaard (38) på femmila under VM i Holmenkollen neste år.

- Thomas er et naturtalent og har et veldig solid treningsgrunnlag fra tidligere. Med riktig og målrettet satsing fra og med nå, er jeg ikke i tvil om at han vil kunne styrke et norsk femmilslag i VM neste år, sa Skinstad til Nettavisen tirsdag.

Uten å ville bekrefte det, lot han det skinne igjennom at han allerede har luftet tanken med den gamle mesteren. Og at han ikke har sagt ja, men at han heller ikke har sagt definitivt nei.

- Utrolig morsomt
Et eventuelt Alsgaard-comeback ønskes i hvert fall velkommen av venner – og potensielle konkurrenter – både her hjemme og over kjølen.

- Det hadde vært utrolig morsomt å møte ham i Oslo. Det skal bli spennende å se om han tar utfordringen, sier Anders Södergren til Nettavisen.

Södergren og Alsgaard har vært meget gode venner siden Alsgaard var landslagstrener hos broderfolket, og de to trener sammen regelmessig.

Svensken er imidlertid usikker på om offentlig press er det som kan lokke kompisen tilbake på toppnivå.

- Jeg tror ikke han setter pris på at det blir gjort en stor greie av det, men det høres på ham at han er sugen på å konkurrere, sier Södergren.

- Vanvittig talent
Odd-Bjørn Hjelmeset var på landslaget sammen med Alsgaard i en årrekke før sistnevnte ga seg etter VM i Val di Fiemme i 2003. De to delte også rom sist høst, da Alsgaard deltok på flere landslagssamlinger i forbindelse med sin satsing mot Vasaloppet.

- Jeg er veldig sikker på at hvis han finner ut at dette er noe han skal gjøre, så er han en mann som absolutt har mulighet til å gjøre det bra, sier Hjelmeset.

- Kan han bli god nok til å ta medalje i VM?

- Ja, det er jeg ikke i tvil om. Det er et vanvittig talent i den fyren. Men han må ville det selv, det hjelper ikke at Åge Skinstad vil det. Han driver med mye annet som han bruker mye tid på nå, men finner han først ut at han vil satse, er han ekstrem.

- Har vært sterk
Hjelmeset får støtte av flere av de yngre på landslaget, som lot seg imponere av Alsgaard på treningssamlingene han deltok på før sesongen.

- Jeg tror det kan være fullt mulig. Han har ikke trent så mye i år, men med teknikken og grunnlaget hans, kan det gå, sier Eldar Rønning til Nettavisen.

Simen Østensen er enig.

- Det hadde vært spennende om han gjorde det. Jeg synes han har vært sterk på mye av det han har vært med på. Men han må jo være innstilt på å gå hundre prosent inn for det psykisk også. Hodet må være med, sier Østensen.

Medaljen som mangler
Thomas Alsgaard vant gull i alle de sju internasjonale mesterskapene han deltok i, fra OL på Lillehammer i 1994 til VM i Val di Fiemme i 2003. Sånn sett risikerer han å ødelegge en pen statistikk ved et eventuelt comeback.

På den andre siden har han også litt å vinne. Alsgaard har nemlig aldri tatt medalje på femmil i et internasjonalt mesterskap.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin