*Nettavisen* Sport.

Suksess for svampen Breivik

Foto: (Anders Rikter/TV 2 Nettavisen)

Marit Breiviks VM-jenter er i støtet for fullt. Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl vil tviholde på suksesstreneren også når hun takker for seg.

Han strør superlativer over henne. Det er en real skryteliste om seg selv Breivik noe motvillig går gjennom.

- Jeg leser egentlig aldri hva andre sier om meg, men dette får stå for Bjørges regning. Han kjenner meg veldig godt, sier Breivik til NTB.

- Marit tør der mange andre kvier seg. Skal man utvikle toppidretten må man tåle å gå på trynet. Jeg vet ikke om mange trenere i norsk idrett som har den evnen til å ta sjanser og søke utvikling som henne. Marit er som en svamp når hun beveger seg inn i landskap der det er læring å hente, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl til NTB.

Breivik avslutter sin 10. sesong som landslagstrener med VM. Kontrakten går ut våren 2005. Og da kan hun komme til å si farvel.

Får tilbud

Men Stensbøl vil strekke seg langt for å beholde Breivik-kompetansen.

- Jeg håper bare hun har lyst til å bidra til norsk toppidretts utvikling også når hun gir seg som landslagstrener. I så fall har hun mange, mange år foran seg. De fleste av oss kan lære mye av henne.

- Marit står for mange av de fremste verdiene vi i Olympiatoppen ønsker å framelske. Hun søker alltid utvikling og forbedring både for seg selv som trener, spillerne individuelt og laget som kollektiv.

- Jeg føler veldig sterkt for idretten, og ser i hvert fall ikke nå noen framtid uten den. Både Håndballforbundet og Olympiatoppen signaliserer sterkt at de ønsker å bruke meg, sier Breivik.

Stiller krav

Men Breivik er ingen nikkedukke overfor sjef Stensbøl. –Nei, hun stiller ikke minst krav til oss i Olympiatoppen. Hun etablerer trygghet i landslagsmiljøet, men aldri slik at det bare blir koselig.

- Resultatene taler for seg selv. Marit har klart å holde trykket oppe i hele perioden, sier Stensbøl.

Tirsdag starter VM-mellomspillet med Tyskland i Rijeka. Tyskerne har ikke slått Norge på fire siste mesterskapskampene.

Mye tyder på at Breiviks lag er i ferd med å få i gang forsvarsturboen for fullt. Det kombinert med en suveren keeperduo (Cecilie Leganger og Heidi Tjugum), gjør at Norge bør ha en 70-30-sjanse til å vinne.

- Vi må sette et godt forsvar igjen. Tyskland er på vei opp i mesterskapssammenheng. Men jeg synes vi begynner å vise oss fram, sier Marit Breivik.

Onsdag venter farlige Ungarn, mens Slovenia (torsdag) er siste motstander før en eventuell semifinale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.