*Nettavisen* Sport.

Suksess i Baskerland

Foto: AP/Scanpix

Hjemmesterke Athletic Bilbao gjør jobben hjemme på San Mames. Sjekk vårt oddstips.

12.01.12 10:10

Torsdagens langoddsprogram består 38 spilleobjekter. I Novo Mesto årsdebuterer Ole Einar Bjørndalen etter sitt høydedopphold og Bjørndalens duell mot Carl Johan Bergman er en av fem skiskytterduell fra dagens 20 km i tsjekkiske Novo Mesto. For øvrig er det ishockey fra den finske, svenske og norske eliteserien, i tillegg til diverse cupoppgjør fra Italia, Spania og Portugal. Elleve kamper fra NHL avslutter dagens liste.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Stavanger - Vålerenga

Hjemmelaget er svekket av fravær foran denne kampen. Fra tidligere er forwardene Tore Vikingstad, Snorre Hallem og Kevin Deeth ute med skader. I kveld starter i tillegg forwarden Noah David sin første av fire kampers karantene. I følge assistenttrener Pål Gulbrandsen i Stavanger Oilers (som vi pratet med torsdag morgen) betyr dette omrokeringer på rekkene for hjemmelaget. Vålerenga mangler fortsatt toppscorer Justin Donati, men Vålerenga har form og står med seks strake seire nå. Stavanger har riktignok ikke tapt hjemme i Siddishallen denne sesongen (det endte 5-4 til Oilers i sesongens første møte her). Vålerenga har vunnet begge kampene i Oslo. Til gjeldende odds og med tanke på svært sentrale fravær hos Oilers synes vi 3,10 på Vålerenga er det klart beste alternativet i denne kampen. PS. Oilers amerikanske forsterkning Tyler Johnson er ikke spilleklar til kveldens kamp.

Dagens avslag
Napoli - Cesena

Coppa Italia. Bortelaget har varslet at de stiller med et svært svekket lag. I følge italienske medier, starter kun tre av spillerne som startet helgens seriekamp og Cesena har fokus rettet mot søndagens svært viktige Serie A-kamp mot Novara. Napoli gjør også store endringer på sitt lag og verken Hamsik (a), Cavani (a), Lavezzi (a), Inler (m), Cannavaro (f), De Sanctis (førstekeeper) eller Campagnaro (f) er med fra start i kveld (noen av dem kan selvsagt komme inn i løpet av kampen, men det hjalp ikke et umotivert Udinese å kaste toppscorer Di Natale innpå onsdag da de tapte 1-2 hjemme mot middelmådige Chievo). Gargano, Dossena og Pandev er de eneste spillerne fra en mulig førsteellever som starter i kveld. Napoli har trolig vesentlig mer fokus på Serie A og ikke minst de kommende kampene i Champions League. Har naturligvis en bra sjanse uansett, men vi synes oddsene er for lave til å være verd risikoen i kveld.

Osasuna - Barcelona
Merkelig nok tilbyr Norsk Tipping kun ett spill på denne kampen. At ikke verdens beste fotballag tilgodeses med flere spillealternativer er en gåte. Barcelona vant første kamp med 4-0 og har selvsagt kontroll på avansementet her. Høyreback Dani Alves hviles i kveld, det samme er tilfelle med Andres Iniesta, men ellers er alle kanonene på plass. Osasuna vil garantert prøve å få noe ut av denne kampen, og et halvmotivert Barcelona er mulig å slå. 1,30 på Barcelona-seier er uansett dagens sikreste avslag.

Eliteserien svensk ishockey
Vi fikk kritikk fra noen av våre lesere for at vi tok med seier til HV71 hjemme mot Timrå tirsdag til 1,40 i odds og med fasit i hånd (bortelaget vant 4-2) var det velfortjent kritikk. Til tross for at vi har svært gode kilder i svensk ishockey er det en svært åpen og vanskelig liga. Kveldens kamper er langtfra lettløste og havner alle i kategorien avslag.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Athletic Bilbao - Albacete

Returoppgjør i Copa del Rey mellom Primera-laget Athletic Bilbao og Segunda B-laget Albacete. Det endte 0-0 i første kamp og således har hjemmelaget et flott utgangspunkt foran returmøtet hjemme på San Mames.

Trener Marcelo Bielsa har tatt ut en meget sterk tropp til kveldens returkamp og kveldens 16-manns-tropp er næmest identisk med troppen som var i aksjon i seriemøtet borte mot Getafe lørdag kveld. Det skulle indikere at Bielsa vil videre i cupen og kveldens motstander bør være svært overkommelig. I seriespillet står hjemmelaget med tre poengdelinger på de fire siste kampene og en seier. Det gir en foreløpig niendeplass for baskerlaget som ved siden av Barcelona og Real Madrid alltid har vært i toppdivisjonen. Med 23 poeng er det sju poeng opp til den gjeve fjerdeplassen (Levante). Hjemme står laget med 3-4-2.

Athletic Bilbao røk ut i åttendedelsfinalen i fjor på bortemålsregelen mot Barcelona (0-0 borte og 1-1 hjemme). Exit allerede i den fjerde runden mot Rayo Vallecano sesongen før, mens laget gikk til finale i 2008/09-sesongen. Der ble Barcelona for sterke (1-4).

Kveldens motstander Albacete rykket ned fra Segunda etter forrige sesong og befinner seg nå i Segunda B (det er fire avdelinger i Segunda B). Ligger på femteplass i sin avdeling, sju poeng bak serieleder Real Madrid 2. Bortetallene viser 4-3-2. Stiller med sine beste menn i kveld, men har noen skadefravær. Kvittet seg faktisk med notorisk ustabile Atletico Madrid i den forrige runden. I helgens serierunde ble det 2-0 seier hjemme mot Coruxo. Det var for øvrig den tredje strake trepoengeren

Norsk Tipping tilbyr også handicapspill på denne kampen, og på en svært utfordrende torsdagsmeny synes vi handicapspillet peker seg ut her. Hjemmelaget stiller med sine sterkeste folk og det er svært sannsynlig at landslagsspiss Fernando Llorente starter denne kampen (startet på benken mot Getafe lørdag). Får hjemmelaget sin tidlige scoring må bortelaget fremover på banen, og da mener vi det er minst like sannsynlig at Bilbao vinner med flere enn et mål enn bare med ett mål. Oddsen for mer enn ettmålsseier er 1,80 og kampen kan spilles som singel. Vi nøyer oss med dette singelspillet denne torsdagen og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag torsdag (spillestopp kl 19.55)
Kamp 100 Athletic Bilbao - Albacete (0-1) 1,80 3,55 2,95
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.