Suksesstrener har tro på kvinnehopp

Foto: Erik Johansen/Scanpix

Hopptrener Mika Kojonkoski tror kvinnelige skihoppere har en framtid. Men han mener det vil ta tid å bygge opp et godt internasjonalt nivå. Si din mening!

11.02.04 15:25

- Generelt vet jeg for lite hva som skjer innen kvinnehopp, men jeg har fått med meg at det er noen gode kvinnelige talenter som hopper veldig godt på ski, også i de største bakkene. Derfor håper og tror jeg at kvinnene har en framtid i hoppbakken, sier Norges landslagstrener Mika Kojonkoski til NTB.

Sagen best
Han har ikke fulgt den pågående debatten i Norge om kvinnene skal få være prøvehoppere under skiflygingsrennet i Vikersund. Derfor vil han ikke kommentere den saken.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør jentene få sjansen i storbakken?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

Norge har fire hoppere på et bra nivå, med Annette Sagen som en klar ener. Finnene derimot har ikke hatt samme framgangen når det gjelder kvinnelige hoppere. Finland pleier ellers å være et foregangsland på mange måter også innen kvinneidrett, men altså ikke i hoppbakken.

- Tidligere var det noen gode kvinnelige hoppere, og de hadde et landslag som ble sponset, men akkurat nå sliter de. Det eneste jeg har sett er at det er noen bra hoppere i Norge og Østerrike. Deres hoppere har hatt stor framgang og det synes jeg er fint, sier finnen.

Mangler tradisjon
Kojonkoski mener det vil ta litt tid å bygge opp et godt internasjonalt nivå i kvinnehopping. Dessuten mangler kvinnene den sterke tradisjonen som mennene har.

- Bare et par-tre gode hoppere fra noen få land er ikke nok. Det vil naturligvis ta litt tid før de andre store hoppnasjonene får fram gode kvinnelige hoppere på et høyt nivå, sier Kojonkoski.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.